ABD ve Avrupa merkezli emperyalist bloğun, bağımsız politikalar izleyen ülkelere yönelik ekonomik terörü hız kesmeden devam ediyor. Yıllardır ambargolarla Venezuela halkını açlığa mahkûm etmeye çalışan Batı bloku, şimdi de mali tetikçisi İsviçre üzerinden yeni bir gasp operasyonuna imza attı. İsviçre Federal Konseyi tarafından alınan kararla, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve onunla bağlantılı kişilerin İsviçre’deki tüm mal varlıkları "dondurma" adı altında fiilen gasp edildi.
Halkın menfaati yalanı
İsviçre hükümetinden yapılan açıklamada, bu haydutça girişimin kılıfı olarak “varlıkların dışarıya akışının önlenmesi” bahanesi öne sürüldü. Açıklamada, fonların yasa dışı olduğu iddia edilirse, bu paraların Venezuela halkına aktarılacağı belirtilerek, yapılan hırsızlığa "hukuki" ve "insani" bir kılıf uydurulmaya çalışıldı.
Ambargo derinleşiyor
Söz konusu karar, 2018 yılından bu yana yürürlükte olan ve Venezuela ekonomisini felce uğratarak halkı sefalete sürükleyen Ambargo Yasası kapsamındaki yaptırımlara eklemlendi. Mevcut Venezuela hükümeti üyelerini etkilemediği iddia edilse de, devletin tepesindeki ismin varlıklarına çökülmesi, doğrudan Venezuela’nın egemenliğine ve siyasi iradesine yapılmış açık bir saldırı niteliği taşıyor.





