Hamas: İsrail-ABD güdümlü 'ölüm tuzakları'nda Gazze'de son bir ayda 454 kişi şehit edildi!
Hamas: İsrail-ABD güdümlü 'ölüm tuzakları'nda Gazze'de son bir ayda 454 kişi şehit edildi!
İçeriği Görüntüle

Terörist İsrail’in Filistin halkına karşı sürdürdüğü işgal, katliam ve soykırıma karşı dünyanın dört bir yanından tepkiler yükselirken, Türkiye’de hâlâ bu zulme karşı değil; bu zulme karşı çıkanlara karşı pozisyon alan isimler çıkıyor. Eski AKP Grup Başkanvekili, akademisyen kimlikli Naci Bostancı da bunlardan biri.

Bostancı, kamuoyunda büyük tepki çeken Linet konserinin iptaline dair yaptığı rezil açıklamada şöyle dedi:

“Ses sanatçısı Linet'i beğenir yada beğenmezseniz, fakat İsrail zulmüne gösterilecek tepkinin adresi Linet'in konseri olamaz. Bu tür kastını aşan eylemlerin Filistinlilere faydası değil zararı var. Kaynağı ancak ve sadece kabilecilik olan konser engellemesi asla kabul edilemez...”

Ancak sormak gerekir: Terörist İsrail’e karşı, konser üzerinden bile olsa bir duruş sergilenmesini “kabilecilik” diye aşağılayan bir akademisyen, neyin sözcülüğünü yapmaktadır?

Batı dünyasında dahi Filistin'e destek sesleri yükselirken, bu toprakların çocuğu olduğunu iddia eden Naci Bostancı gibi seküler, Kemalist akademisyenlerin Filistin'i yok sayması; vicdansızlıklarının ideolojik bağlılıklarından beslendiğini gözler önüne sermektedir.

Akademisyen kimliğiyle “duygu karıştırmadan düşünmek” gerektiğini savunan Bostancı, belli ki bu tavrıyla İsrail’i eleştirmektense Yahudi sanatçıları savunmayı yeğliyor. Bugün Filistinli çocuklar bombalar altında can verirken Linet’in konserinin iptalini “zarar” saymak ancak akademik soğuklukla değil, kalpsizlikle, ruhsuzlukla izah edilebilir.

Kendisini yıllarca Zaman Gazetesi’nde yazarken gördük, o dönemde de aynı çizgideydi. Akademik camiada Yahudi etkisinden şikâyet eder gibi yapıp, sonra onların hassasiyetlerini savunmak tam bir samimiyet krizidir. Yahudilerin, sanat ve kültür çevrelerinde sadece kendi duygu ve fikirlerine yer vermesi, Bostancı gibiler için hâlâ bir problem değil.

Bugün Filistin için tek kelime etmeyenler, Linet’e yöneltilen haklı tepkilere “kabilecilik” diyerek perde olmaya çalışıyor. Oysa hakikat çok açık: İsrail’e karşı en ufak eylemi bile bastırmaya çalışanlar, artık bu milletin vicdanından ve direnişinden tamamen kopmuştur.

Naci Bostancı; biraz Anadolu’yu koklayın. Linet’in konseri iptal edilmiş diye gözyaşı dökeceğinize, Gazze’de şehit edilen çocuklar için ses verin. Eğer hâlâ biraz izan kaldıysa...