Haklarında soruşturma başlatılan TÜSİAD yöneticileri gözaltına alınmış, yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakılmıştı. Turan ve Aras’a ‘zincirleme şekilde basın ve yayın yoluyla yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamasıyla dava açılmış, bir yıl 10 ay 15 günden beş yıl altı ay 15 güne kadar hapsi istenmişti.

Suriye'nin Dünya Bankası'na olan 15,5 milyon dolarlık borcu ödendi
Suriye'nin Dünya Bankası'na olan 15,5 milyon dolarlık borcu ödendi
İçeriği Görüntüle

Para cezası talebiyle yeni dava

Orhan ve Aras’a bir dava da ‘zincirleme şekilde adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ suçlamasıyla açıldı.

İddianamede TÜSİAD yöneticilerinin içeriğini bilmedikleri siyasi, hukuki, adli ve idari olaylarla ilgili değerlendirmede bulundukları öne sürüldü ve elli günden az olmamak üzere adli para cezasına çarptırılması istendi.

Diğer dava dosyasıyla birleştirilme talebiyle hazırlanan iddianame, İstanbul 28’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Aras ve Orhan, 20 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacak.