Gazze Şeridi'nde terörist İsrail destekli Halk Güçleri adlı çetenin lideri Yasir Ebu Şebab, çıkan çatışmada gebertildi.
Terörist İsrail devlet televizyonu KAN, güvenlik kaynaklarının çete liderinin ölümünü doğruladığını paylaştı. Terörist İsrail'in Hamas'a karşı silahlandırarak savaştırdığı çete lideri Ebu Şebab, Gazze'nin güneyinde diğer İsrail işbirlikçisi aşiretler arası yaşanan bir iç çatışma sırasında öldürüldü.
Ebu Şebab ile birlikte aynı çatışmada çok sayıda militan da öldü.
Terörist İsrail basınında, Tel Aviv yönetimiyle Hamas'a karşı işbirliği yapan çete liderinin Gazze'de çıkan çatışmada yaralandıktan sonra İsrail'in Soroka Hastanesine kaldırıldığı ve burada öldüğü bilgisi paylaşıldı.
Terörist İsrail'in işbirlikçisi
Geçmişte yasa dışı suç örgütü liderliği ve uyuşturucu ticareti nedeniyle Gazze'de hapis yatan Ebu Şebab, terörist İsrail ordusunun Gazze'deki hapishanelere saldırıları sırasında serbest kaldı.
Terörist İsrail'in Gazze'nin güneyinde silahlandırdığı yasa dışı çeteye liderlik eden Ebu Şebab, açlık çeken Gazze halkına gönderilen insani yardımları İsrail ordusunun onayıyla yağmalamasıyla tanınıyordu.
Gazze'de Hamas'a karşı tehditler yayınlayan Yasir Ebu Şebab, İsrail ordusuyla işbirliği halinde hareket ediyordu.
Tel Aviv de itiraf etti
Tel Aviv yönetimi, Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı savaşmak için bazı çeteleri silahlandırdığını kabul ederek Ebu Şebab'ın kendileriyle işbirliği içinde olduğunu itiraf etmişti.
Filistinlilere tuzaklar düzenliyor, yardım tırlarını yağmalıyordu
Ebu Şebab, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırıları ve yardım girişini engelleyerek büyük bir insanlık felaketine yol açtığı dönemde, Refah'ın Mısır sınırına yakın bir noktadaki bölgede, kendileri tarafından insani yardım dağıtımı yapılacağını söyleyerek Filistinlileri bu bölgeye gelmeye davet etmişti.
Hamas ve terörist İsrail arasında 10 Ekim'de sağlanan ateşkesin ardından, Ebu Şebab ve milisleri, İsrail ordusunun Gazze'de işgalini sürdürdüğü Refah bölgesinde, lüks araçlar ve silahlarla gezerken görüntülerini paylaşıyor ve insani yardım tırlarına yağmalamalar yapıyordu.
Hamas'tan "ibret alın" mesajı
Hamas'tan, Gazze'de İsrail ile işbirliği yaparak çete kuran ve çeşitli suçlar işleyen Ebu Şebab'ın öldürülmesine ilişkin açıklama yapıldı.
Açıklamada, "İşgalci İsrail'in öldürülen işbirlikçisi Yasir Ebu Şebab'ın başına gelenler halkına ve vatanına ihanet eden, işgalci İsrail'in elinde bir araç olmaktan memnuniyet duyan herkesin kaçınılmaz sonudur." ifadesi kullanıldı.
Yasir Ebu Şebab ve çetesinin işlediği suçların, "milli ve toplumsal düzenden açıkça bir sapmanın örneği olduğu" kaydedilen açıklamada, Filistin halkına saldıran Ebu Şebab ve İsrail ile işbirliği yapanlardan desteğini çeken Filistinli ailelerin ve aşiretlerin tutumundan övgüyle bahsedildi.
Açıklamada, İsrail'in "sosyal ve ahlaki açıdan iflas etmiş hukuk tanımaz çeteleri Gazze'deki emelleri için kullanmasının" Filistin halkının kararlılığı ve direnişi karşısında "bir çaresizlik halini yansıttığı" aktarıldı.
Terörist İsrail işbirlikçilerini koruyamadı
Terörist İsrail'in işbirlikçilerini koruyamadığına vurgu yapılan açıklamada, "Halkının güvenliğini tehlikeye atan ve düşmanına hizmet eden herkesin kaderi, tarihin çöplüğüne atılmak, toplumdaki tüm saygınlığını ve itibarını kaybetmektir." ifadesine yer verildi.
Filistin halkının ulusal kurumlarıyla olan birliğinin, "Filistin'in iç yapısına zarar vermeye yönelik her türlü girişime karşı bir güvence" olduğu vurgulanan açıklamada, suç çeteleri ve şüpheli projelere hizmet edenlerin halkın içinde kendisine yer bulamayacağı kaydedildi.
İsrail devlet televizyonu KAN, güvenlik kaynaklarının çete lideri Ebu Şebab'ın ölümünü doğruladığını duyurmuştu.
AA




