Beşir Derneği, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından tüm imkânlarıyla beş gündür deprem bölgesinde hem arama kurtarma çalışmaları yapıyor hem de yardım faaliyetlerinde bulunuyor.

AFAD koordinasyonunda gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetlerine katılım gösteren Beşir Arama Kurtarma ekipleri; Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Hatay, Adana, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Beşir Derneği, afetzede vatandaşlara ve görevli personele yönelik beslenme desteğini depremin 5. gününde sürdürüyor. 2 bin 500 ekibi, 194 hizmet aracı, 123 bin kişilik sıcak yemek, 82 bin kişilik ikramlık yiyecek ve 86 bin kişilik içeceğiyle hizmet veriyor.

AFAD’ın yaptığı çağrı üzerine 75 araç, 614 personel ve gönüllüyle deprem bölgesine intikal ettiklerini belirten Beşir Derneği Afet Koordinasyon ve Lojistik Sorumlusu Metin Doruklu, “Depremin ilk anından itibaren akredite ekiplerimizle deprem bölgesindeyiz. Arama kurtarma faaliyetlerimizi AFAD koordinasyonunda ve toplamda 9 ilde aralıksız olarak sürdürüyor, bölgedeki afetzede vatandaşlarımıza beslenme desteği sağlıyoruz.” diye konuştu.