İngiltere’nin başkenti Londra’da Filistin yanlısı göstericiler, Gazze’de yaşanan insani felakete ve artan açlık krizine dikkat çekmek için Downing Street yakınlarında toplandı. Göstericiler, Gazze’de yardım kuyruğunda bekleyen Filistinlilerin terörist İsrail tarafından hedef alınarak öldürülmesini protesto etti.

Tencere ve tavaları birbirine vurarak ses çıkaran protestocular, Gazze’deki gıda yetersizliği ve çocukların açlık nedeniyle hayatını kaybetmesine karşı sessiz kalınmaması çağrısında bulundu. “Gazze’ye özgürlük” ve “Açlığa son” sloganları atan göstericiler, uluslararası toplumun İsrail üzerindeki baskıyı artırmasını talep etti.

Gösteriye katılan aktivistler, Batı hükümetlerini İsrail’e verilen desteği kesmeye davet ederek, Gazze’deki insani yardım koridorlarının derhal açılması gerektiğini vurguladı.





