İslâm düşmanı sözde vakıf acilen mercek altına alınmalı
İslâm düşmanı sözde vakıf acilen mercek altına alınmalı
İçeriği Görüntüle

Son günlerde Fransa, Kanada ve İngiltere’nin Filistin’i tanıma yönündeki açıklamaları dünyada diplomatik bir dalga oluşturmuş durumda. Bu adımlar, Gazze’deki açlık ve insani felaket karşısında uluslararası tepkinin giderek artmasının ardından geldi.

Portekiz hükümeti, kararın Avrupa’daki ortaklarla yapılan temasların ardından gündeme geldiğini belirterek, “Hem insani tablo, hem de İsrail’in Filistin topraklarını ilhak etme yönündeki tekrar eden açıklamaları bu süreci zorunlu kıldı” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler destekli açlık izleme kuruluşları, Gazze’de “en kötü senaryo kıtlık riskinin başladığını” açıkladı. Filistin’deki dram, daha fazla ülkeyi harekete geçiriyor.

Geçen hafta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Filistin devletini BM Genel Kurulu’nda resmen tanıyacağını duyurmuş ve bu sürecin kolektif bir ivme oluşturacağını söylemişti.

Portekiz’in de bu zincire katılmasıyla, Batı dünyasında Filistin’i tanıma zorunluluğu artık kaçınılmaz bir sürece dönüşüyor. İsrail’in soykırıma varan saldırılarının yol açtığı insani yıkım, ülkeleri birer birer tavır almaya zorluyor.