Kemalist rejim suçlu imal ediyor: Geçtiğimiz yıl 300 bini aşkın çocuk suça karıştı
Kemalist rejim suçlu imal ediyor: Geçtiğimiz yıl 300 bini aşkın çocuk suça karıştı
İçeriği Görüntüle

İsrail, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Beyt Lahiya’da sivillerin bulunduğu bir noktayı hava saldırısıyla hedef aldı. Gazze Sivil Savunma kurumu ile yerel sağlık yetkililerinin aktardığına göre El-Kassam Camii yakınında gerçekleştirilen saldırıda 3’ü çocuk olmak üzere en az 5 Filistinli hayatını kaybetti. Cenazelerin Gazze kentindeki Şifa Hastanesi’ne götürüldüğü, hastanenin de ölümleri doğruladığı belirtildi. İsrail ordusunun ise saldırıya ilişkin derhâl bir açıklama yapmadığı bildirildi.

Saldırı, Ekim 2025’te yürürlüğe giren ve ABD arabuluculuğunda sağlanan ateşkesin sahada fiilen işlemediğine dair yeni bir tablo ortaya koydu. Al Jazeera’nin aktardığına göre Gazze Hükümet Medya Ofisi, işgalci İsrail’in ateşkes anlaşmasını şimdiye kadar 2 bin 400 kez ihlal ettiğini duyurdu. Bu ihlaller arasında hava saldırıları, gözaltılar, abluka uygulamaları ve Gazze halkını açlığa sürükleyen kısıtlamalar yer alıyor. Reuters da ateşkesin başlamasından bu yana yüzlerce Filistinlinin İsrail saldırılarında öldürüldüğünü aktardı.

Gazze’de özellikle çocuklar ve kadınlar üzerindeki yıkım giderek ağırlaşıyor. Save the Children’ın daha önce yayımladığı verilere dayanarak iki yıllık süreçte 20 binden fazla çocuğun İsrail saldırılarında öldürüldüğünü aktardı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres’in Gazze’yi daha 2023 yılı içinde “çocuk mezarlığı” olarak nitelediği hatırlatılırken, UN Women da Ekim 2023-Aralık 2025 döneminde 38 binden fazla kadın ve kız çocuğunun öldürüldüğünü bildirdi.

Son saldırı, Gazze’de ateşkes ilan edilmiş görünse de işgalci İsrail’in bombardıman, kuşatma ve insani yardımları engelleme siyasetine ara vermediğini bir kez daha gösterdi. Yaklaşık 2,4 milyon insanın ağır insani şartlar altında yaşam mücadelesi verdiği Gazze’de, her yeni saldırı sivillerin can güvenliğini daha da ortadan kaldırıyor.