Güney Lübnan'da Türk varlığı paniği

Tel Aviv merkezli Mako'da yer alan analizlere göre, terörist İsrail yönetimi Ankara'nın Lübnan'daki güvenlik yapılanmasına dahil olma girişiminden duyduğu korkuyu gizleyemiyor. Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü'nün (UNIFIL) görev süresinin yıl sonunda sona ermesiyle birlikte oluşturulacak çok uluslu güce Türkiye'nin asker gönderme isteği, Siyonist çevrelerde büyük bir paniğe sebebiyet verdi.

Dünyadan İsrail’e uçurtmalı protesto
Dünyadan İsrail’e uçurtmalı protesto
İçeriği Görüntüle

Tel Aviv'i saran korku çemberi

Gazze ve Suriye'de varlığını güçlendiren Ankara, Orta Doğu'da yeni bir güç alanı oluşturuyor. Siyonist ordu yetkilileri, UNIFIL'in bölgedeki varlığını Hizbullah'ı engellemekte yetersiz kalmakla suçlarken, asıl korkunun Türk askerlerinin bölgeye konuşlandırılması olduğu belirtiliyor. Türk askerinin bölgede bulunması, terörist İsrail'in hareket alanını daraltarak Tel Aviv'i adeta kıskaca alacak bir tehdit oluşturuyor.

Bölgedeki dengeler ve diğer planlar

Güney Lübnan için yeni bir güvenlik mekanizması arayışında Fransa, Almanya ve İtalya gibi ülkeler de devreye girerken, Vaşington yönetiminin güdümündeki projeler de tartışılıyor. Ancak terörist İsrail'i diğer seçeneklerden çok Türkiye'nin kararlı iradesi ve bölgedeki etkin askeri varlığı ürkütüyor. Lübnan yönetiminin önünde farklı seçenekler bulunmasına rağmen, Türk varlığının bölge dengelerini kökten değiştireceği açıkça görülüyor.