Batı'da ölmeye değer bir şey kalmadı: ABD ve İngiltere'de asker kıtlığı Batı'da ölmeye değer bir şey kalmadı: ABD ve İngiltere'de asker kıtlığı

Londra'nın merkezinde düzenlenen Filistin yanlısı yürüyüşe katılan binlerce kişi İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanının durdurulmasını talep etti.

Metropolitan Polisi, Cumartesi öğleden sonra protesto için 100,000 göstericinin toplandığını ve kortejin Marble Arch'tan Whitehall ve Parlamento Meydanı'na doğru ilerlediğini açıkladı.

İnsanlar "Özgür Filistin" yazılı pankartlar tutarken, diğerleri dev bir Filistin bayrağı açtı ve yeşil duman fişekleri attı.

"Gazze'de soykırım var", "İşgale son", "Şimdi ateşkes" yazılı pankartlar taşıyarak "Filistin'e özgürlük" sloganları atan göstericiler, daha sonra Marble Arch'tan Başbakanlığa yürüyüşe geçti.

Polisin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen yürüyüşe katılanlar, İngiliz hükümetinin İsrail’e verdiği desteğe de tepki gösterdi. Filistin yanlısı göstericiler, İsrail’in işlediği savaş suçlarına suç ortaklığı yapmakla itham ettikleri İngiliz hükümetini de protesto etti.

Protestocular, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarına son vermesini talep etti.