“Tanrı’nın işini yapıyorum.” diyerek teknoloji sahasından sağlık sahasına geçiş yapan ve ürettiği projeleri Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika ülkelerinde deneyen Bill Gates, iklim krizi ve kovid gibi sahtekarlıkla dünyayı elinde oynatırken, "yapay et" çalışmasıyla da gıda sektörünü tamamen kendi amacına bağlamanın derdinde. 

Bill Gates, ineklerin metan gazı salgıladığını söyleyerek yapay et tüketimine geçmesi gerektiğini söylemişti. Yapay et dayatmasının arından çiftlik hayvanlarının et, süt ve kanında mikroplastik tespit edildiği yalanı servis edilmişti. Şimdi de "bilim adamları" anne sütünün de zararlı olduğu yalanını yaymaya başladı.

The Guardian'da yer alan habere göre Roma'da doğum yaptıktan bir hafta sonra 34 sağlıklı anneden süt örnekleri alınarak incelendi. Bu örneklerin yüzde 75'inde mikroplastiklere rastlandı. Plastikler genelde phthalates gibi zararlı kimyasallar içeriyor. 

İtalya'nın Ancona kentindeki Politeknik Üniversitesi'nden Dr. Valentina Notarstefano, "Mikroplastiklerin anne sütündeki varlığının kanıtlanması son derece savunmasız olan bebekler için endişelerimizi artırıyor" dedi.

Yıllar önce anne sütünde demir eksik diyerek anne sütü yerine toz süt dayatılmış ve ardından anne sütünün bebeklerin koruyucu kalkanı olduğu anlaşılmıştı. Şimdi küresel çete bu kalkanı tekrar kaldırılmayı hedefliyor.