Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, APara'da katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin konuştu.

Bu yıl içinde yapılacak öğretmen atamasına yönelik takvimin ne zaman açıklanacağına ilişkin soruyu cevaplayan Özer, şunları söyledi:

"Üzerinde çalışma devam ediyor. Sadece biz belirsizliği ortadan kaldırdık. Bir ara spekülasyon yapıldı, 'Hiçbir atama olmayacak.' şeklinde. Biz de dedik ki 'Atama olacak.' Çünkü ihtiyacımız var. Özellikle okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını artırmaya çalışıyoruz. Okul öncesi öğretmene ihtiyacımız var. Atama olacak, onu açıklayacağız. Yeni öğretmen istihdamında ağırlığı okul öncesi eğitime vereceğiz. Elbette diğer alanlarda da ihtiyacımız olan yerler var, onları da kapsayacak şekilde bir düzenleme yapıyoruz."

Neye göre istihdam sağlanacak?

Yeni öğretmen istihdamında neye bakılarak öğretmen seçilecek? Değerlerinden kopuk, dinine bağlı olmayan, kendi kültür ve tarihine düşman olan laik bir öğretmene mi teslim edilecek çocuklar? Öğretmen seçiminde nisbet noktası ne olacak? Bunlar hesaplanmadan yapılan istihdam, bu topraklara hiçbir fayda sağlamayacağı gibi bilakis zarar vereceği açıktır. Eğitime sadece iş olarak bakılması ve istihdam açısından degerlendirilmesi dünyanın en abuk düşüncesinden biridir. 

Eğitim-öğretim bir cemiyetin geleceğinin inşa edildiği tek tek fertlerin şuurlarının imar edildiği müessesedir. Eğitim, nitekim bizde bu müessesnin adı maariftir. Arif yetiştirme, irfan sahibi kılme yeridir.