Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, İsrail'e sert tepki gösterdi:

"Bizim hem kendi terörle mücadelemizde, hem de bölgemizdeki savaş ve çatışmalardaki tavrımız gayet açıktır. Sivil yerleşimleri hedef alan hiçbir saldırıyı doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı olduğuna inanıyoruz. Maalesef İsrail ve Gazze’deki çatışmalarda bu ilke çok ağır bir şekilde ihlal edilmektedir.

İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesine açıkça karşı çıkıyoruz. Aynı şekilde Gazze’deki masumların hiçbir ayrım gözetilmeden katledilmelerini de asla kabul etmiyoruz.

"İSRAİL ÖRGÜT GİBİ DAVRANMAMALI"

Pakistan'da İmran Han partisi iktidara yürüyor: Han destekli bağımsızlar önde
Pakistan'da İmran Han partisi iktidara yürüyor: Han destekli bağımsızlar önde
İçeriği Görüntüle

İsrail bir devlet gibi değil, örgüt gibi davranırsa örgüt gibi muamele görecektir. Sivil insanları öldürmek ancak örgüt refleksidir."