Selâm ve Duâ ile,
İbda Mimarı Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun dergimizde haftalık olarak tefrika edilen “Ölüm Odası B-Yedi” adlı eserini takib edenler bileceklerdir; 2014 yılının son günlerinde fevkalâde bir tevafuk vukuu buldu ve Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun eşyalarının arasından daha önce göze çarpmamış bir mühür, üzerinde İslâm harfleriyle “DERVİŞ MUHAMMED - 332” yazan mühür çıktı.  “Derviş Muhammed 332”nin ne mânâya geldiğini, ebced tevafuklarını İbda Mimarı “Ölüm Odası”nda bizlere gösterdi. Biz de idrâkimiz nisbetinde anlamaya gayret ettik.
Rüyanın fiil hâlinde madde âlemine uymasının muştusu ne anlama geliyorsa, bugün o rüyanın heykelleşmiş hâlinin, “DERVİŞ MUHAMMED” mührünün ortaya çıkışı da o mânâya gelmektedir.
Aylık Dergisi yazarlarından Burak Çileli’nin, derginin son sayısında “MUHAMMED DERVİŞ” ile alâkalı olarak işaretlediği şu husus da dikkat çekici:
- “ ‘Derviş Muhammed’ mahlasının ‘Kusto’ ile ebced tevafuku üzerinden ‘Geist-Kader sırrı’na delâleti, ‘Nur’ ile iştikak alâkası Büyük Doğu-İbda üzerinden ise Allah’ın kendi nurundan yarattığı ‘Herşeyden önce var olan’ Nur-u Muhammedîye bakan ve ‘ezel-kadîm’ sırrında toplulaşan mânâsının yanında, yine ‘ab-su’yun ebcedinin ‘tek sayıların BAŞLANGICI’ olan 3’e tekabül etmesi… Bütün bunlar, ‘Ferdiyet-i Selâse’, ‘Hakikat-i Ferdiyye’ ile ilgisi ve çeşitli yorum ve irtibatları itibariyle, dünya görüşümüzde ilim ve varlığın temeli merkezî hakikatleri temsil etmektedir; ‘Ölüm Odası’nda, muazzam çaplarda tafsilatına girilen!..
Son söz, Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun dergimizde bu hafta tefrike edilen Ölüm Odası B-Yedi adlı eserinin 255. Bölümü olan “Şehitle Gelen...” başlıklı bölümünden:
- “Ariflerin gönlüne Allah’ın vurduğu mühür. “Derviş Muhammed-332”: 1441: Salih Mirzabeyoğlu… Derviş Muhammed: Adem Aleyhisselâm’dan bütün Peygamberlere kadar hepsini sancağı altında toplamakla, o zamandan bu zamana erenleri, sahabîleri, tâbîleri, velileri, mücahidleri ve bütün mümin ve müslüman toplulukları ihata eden, Mürşidi Allah, Allah Sevgilisi. O’nun ümmetinden ve Hacegan silsilesinin 21. kahramanı, O’nun ruhaniyetine Varis… “Derviş Muhammed Semerkandî-442” mührü: 7725= 732: Abdülhakîm Koltuğu… Şehîdlerimiz bu kumaştan Allah’ın takdir ettiği)
Biz de bu vesileyle Furkan Dergisi’nin hazırlamış olduğu “Derviş Muhammed” mühür-bayrağını kapağımıza taşıyor ve Şehid Gönüldaşımız Ünsal Zor’un bulunduğu mevkîi gösteriyoruz: “Ünsal Şimdi Bu Bayrakta”...
Bu hafta işlediğimiz mevzulardan birisi de “Arap Baharı” olarak nitelendirilen isyanların dalga dalga yayılarak ulaştığı Suriye’deki 5. Yılına girmesine rağmen bitmeyen iç savaş … Yerel güçler, bölgesel güçler ve nihayet küresel güçlerin birbirleriyle çarpıştığı bir sahaya dönüşen Suriye’de yüzbinlerce kişi hayatını kaybetti, milyonlarca kişi evinden, yurdundan oldu. Rejime karşı direnen unsurların bir türlü tek çatı altında toplanamadığı Suriye’de mücadeleler-savaşlar bölgesel düzeyde devam etmekte. Muhalifler bir lider- üst aklın yokluğunu derinden hissetmekte. 
Yazarımız Ömer Emre Akcebe “Suriye’de Akan Kan Oluk Oluk” başlıklı yazısında Batı’nın Suriye’ye bakışına, Türkiye’nin Suriye meselesindeki rolüne ve muhaliflerin içinde bulundukları duruma değiniyor. Ayrıca bu sayımızda Suriye meselesi üzerine Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci ile bir söyleşi gerçekleştirdik. “Suriye meselesi Suriyelilerin inisiyatifinden çıkmıştır” diyen Cevizci’nin anlattıklarının Suriye’de neler yaşandığının farkına varılması bakımından ehemmiyetli olduğunu düşünüyoruz.
Faruk Hanedar, İran ile P 5+1 ülkeleri arasındaki müzakerelere değiniyor, yazısının başlığı “ABD-İran Müzakereleri ve Uluslararası Güç Dengeleri”...
Carlos (Salim Muhammed)'in bu haftaki yazısının başlığı "Adımlara Saldırı ve Şehidimiz Ünsal Zor Vesilesiyle"...
Bahattin Yeşiloğlu “Sevgili Kızım” ve Sezai Dilbilen “Katiller Aynı Yatakta” başlıklı yazılarıyla dergimizde…
Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun yukarıda bir bölümünü iktibas ettiğimiz “Ölüm Odası B-Yedi” isimli eserinin 255. bölümünün altbaşlığı “Şehidle Gelen”…
Nurdoğan Rigel’in “Rüya Körleşmesi” isimli kitabından bir pasajı Mevlüt Koç’un takdimiyle sizler için iktibas ediyoruz.
Abdullah Kiracı’nın insanlığın Peygamberler vasıtasıyla öğrendiği bir kurum olan vakıf müessesesi üzerine yapmış olduğu incelemenin bu haftaki konusu “İbranî Vakıfları: Hekdeş.”
Gülçin Şenel’in “Sıradışı İlim Adamları” kitabından bahsettiği yazısını dergimiz sayfalarında bulabileceksiniz.
Kültür Sanat haberlerimiz ve gündemdeki diğer meseleleri sizler için yorumladığımız haberlerimizle birlikte bu haftanın muhtevası böyle.
Gelecek sayımızda görüşmek üzere Allah’a emanet olun…