İstanbul’da Tophane’de II. Mahmud tarafından yaptırılan selâtin camiilerden olan Nusretiye’nin önüne inşası süren ‘Galataport’ geçtiğimiz aylarda açıldı.

Yapım sürecinin başlamasından itibaren başta sosyal medya olmak üzere tepkilerin dinmediği yapı hakkında yetkililer herhangi bir adım atmadı.

Hem sahil kesiminde böylesi bir yapının inşası ile tarihi dokunun zarar görmesi hem de İstanbul’un en önemli siluetlerinden biri olan Tophane sahilinin tahribi insanları çileden çıkardı.

Nusretiye cami uzun bir tadilata girmiş daha sonra 2018 yılında açılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018'de restorasyondan sonra yapılan açılışta “Bu caminin anlamı çok önemli. Yeniçeri Ocağı'nın kaldırılmasının anısına bu camiye Nusretiye Camii adı verilmiştir. Tarihi İstanbul'un sınırları dışında inşa edilmiş en büyük camilerden birisidir. Bu muhteşem eser Müslümanlara hayırlı olsun” demişti.

Ancak Galataport projesiyle birlikte bu ‘muhteşem esere’ verilen kıymet, gözler önüne serilmiş gibidir.

Galataport Projesi Nedir?

Galataport İstanbul İstanbul Karaköy Vapur İskelesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü'ne ait bina arasındaki sahil şeridinde yer alan birdestinasyon projesidir.

Doğuş Grubu'nun Bilgili Holding ortaklığıyla 2014 yılından bu yana yürüttüğü Galataport İstanbul projesi 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı ile, Boğaz kenarında 1.2 km'ye sahip sahil şeridinde yer alan kruvaziyer limanı, bir otel markası, kafeleri, restoranları, butik mağazaları, ofisleri ve iki önemli sanat müzesiyle dünyanın en büyük destinasyon projeleri arasında yer alıyor.