Katıldığı bir etkinlikte Orta Doğu'daki gelişmeleri değerlendiren Katz, İran'ın son bir yıl içinde ağır darbeler aldığını, ancak İsrail ordusunun bu ülkedeki görevlerinin henüz tamamlandığını belirtti. Siyonist Bakan, ordunun her an yeni bir askeri harekat gerçekleştirebilecek şekilde hazırlıklarını canlı tuttuğunu vurguladı.
Lübnan sınırındaki çatışmalara dair de konuşan Katz, güney bölgelerindeki yerleşim yerlerinde büyük bir yıkım yaşandığını dile getirdi. Hizbullah tarafından yöneltilen insansız hava aracı (İHA) tehdidinin farkında olduklarını söyleyen Katz, savunma birimlerinin tamamen bu konuya odaklandığını kaydetti.
Terörist İsrail ordusunun 2 Mart tarihinde başlattığı yoğun hava saldırıları ve kara harekatı, Lübnan'da büyük bir insani krize sebep oldu. Lübnan hükümeti tarafından paylaşılan verilere göre, saldırılar sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısı 1 milyonu aştı. Sağlık Bakanlığı ise çatışmaların başlangıcından bu yana yaklaşık 2 bin 900 kişinin öldüğünü bildirdi.
Diplomatik tarafta ise hareketlilik sürüyor. Trump, 17 Nisan tarihinde yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkesin süresinin 3 hafta daha uzatıldığını duyurdu. Bu karar, bölgedeki gerginliği bir süreliğine dondururken, Katz'ın İran'a yönelik yeni hamle sinyalleri bölgedeki belirsizliği koruyor.





