ABD askerlerini Afganistan'dan çekmeyi düşündüğünü söyleyen Trump, sonradan Irak'ta yapılan hataları tekrar etmemenin daha doğru olacağına karar verdiğini ifade etti.

Trump, doğru yöntemin Afganistan'dan çekilmeyi bir takvime bağlamaktansa sahadaki koşullara bağlamak olacağını belirtti ve "Amerika Afgan hükümetiyle işbirliğine devam edecek.” dedi.

Amerikan rejiminin Vietnam işgali, Afganistan ve Irak işgalinde yenilmesinden ekonomik krizine, dünya halklarına reva gördüğü haksızlık ve zulüm sonucu oluşan meşruiyet krizinden 1973 petrol krizi, 1979 İran Devrimi, 1980’de yine İran’la yaşadığı rehine krizi ve 1991’deki birinci körfez savaşı çözülmekte olan kapitalizmin son kalesi Amerikan rejiminin ‘‘gösterge kriz’’leri, 11 Eylül 2001’de Amerika’nın kendi evinde vurulması, ikinci körfez savaşı, Afganistan'a yaptıkları katliam, Amerikan dolarının dünya piyasalarında yaşadığı güven krizine kadar yıkılmaz büyük güç dedikleri Amerika'nın bir ip üzerinde sallandığını göstermişti bu yaşananlar. Amerika Afganistan'da da ekonomik olarak zarara uğradı. Kendini toparlayana kadar da Afganistan'la işbirliğine devam edecek.