Milli İstihbarat Teşkilatı'nın FETÖ üyesi 6 kişiyi Türkiye'ye getirmesinin ardından Kosova'da siyasi tartışmalar tırmandı. Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, İçişleri Bakanı ve İstihbarat Başkanı'nı görevden aldı. 

Twitter'dan Açıklama Yapmıştı 

Kosova Başbakanı Haradinaj dün Anadolu Ajansı'nın servis ettiği FETÖ haberinin ardından Twitter'dan açıklamalarda bulunmuştu. Operasyon hakkında kendisinin bilgilendirilmemesini eleştiren Haradinaj, "Bugün Kosova İstihbarat Servisi tarafından düzenlenen operasyonla 6 Türk vatandaşı sınırdışı edildi. Başbakan olarak ben bu operasyon hakkında bilgilendirilmedim bu nedenle hukuki ve anayasal çerçevede gereken cevabı vereceğim" demişti.

Erdoğan: Neresi Olursa Olsun...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"En son Milli İstihbarat Teşkilatımız, Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içerisinde 6 tane Balkanlardaki en üst düzey FETÖ temsilcisini anlaşarak aldılar, getirdiler ve emniyet teşkilatımıza teslim ettiler. Neresi olursa olsun, bunları paketleyerek buraya inşallah getireceğiz. Burada da hesaba çekeceğiz."