Terörist İsrail'e verdiği destek nedeniyle uzun süredir Türkiye’de boykot listelerinin başında yer alan dondurma firması Algida, yaz sezonu öncesi boykottan kaçmak için değişikliğe gitti.

Kırmızı-beyaz Algida dolaplarının yerini, sessiz sedasız Oando logolu dolaplar almaya başladı.

Oando, Algida’nın ana kuruluşu olan Unilever bünyesinde yer alan alt markalardan biri olarak biliniyor.

Özellikle boykotun etkisini kırmak ve satış grafiklerini korumak amacıyla yapılan bu hile, sosyal medyada da kısa sürede gündem oldu.

Terörist İsrail, Lübnan’ın güneyine hava saldırısı başlattı
Terörist İsrail, Lübnan’ın güneyine hava saldırısı başlattı
İçeriği Görüntüle

Tüketiciler, içerik ve ürün kalitesi aynı kalmasına rağmen sadece isim değişikliğiyle markanın algı yönetimi yapmaya çalıştığına dikkat çekiyor.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte dondurma satışlarının zirve yapacağı döneme girilirken, markanın bu hamlesi "boykottan kaçış planı" olarak değerlendiriliyor.

Birçok yerel ve ulusal market zincirinde eski dolapların yenilendiği veya doğrudan Oando ismiyle yeni ünitelerin kurulduğu belirtiliyor.

ILKHA