4 Mayıs 2018 tarihinde evinin bahçesinde toprakla uğraşırken Telegram’dan dolayı beyin kanaması geçiren Kumandan Salih Mirzabeyoğlu, Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Daha sonra İstanbul'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Salih Mirzabeyoğlu, 16 Mayıs 2018’de 68 yaşında dar-ı bekaya irtihal etti.

“Katilim Telegram’dır”

Yazarımız Ömer Emre Akcebe’nin kaleme aldığı yazısında ifade ettiği gibi Mirzabeyoğlu katillerinin Telegram olduğunu söylemişti:

“7 Nisan tarihinde, dergimizin de yazarlarından olan Abdullah Kiracı ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde, Kumandan Salih Mirzabeyoğlu, senelerdir muztarib olduğu Telegram işkencesinin artık dayanılmaz bir hâl aldığından ve canına kast edilmesi gibi bir durumun söz konusu olduğundan, dergimiz sayfalarında tamamını bulabileceğiniz konuşmanın bir bölümünde şu şekilde bahsediyordu: ‘Öleyim, kalayım; benim vücudumda bir şey yok! Mevzu bundan ibaret! Tamam mı? Ben hasta masta değilim! Bir şeyim yok! Yani şimdi buna vur derlerse vururmuş, beni şey yapacakmış falan… Böyle yaparsa ben kalpten gidiyorum; veyahut da doğrudan doğruya şiddetli bir yakmayla, yani yakarak beni şey edecekler falan…’”

Doktorlar: Böylesi bir kanamayı daha önce görmedik

Yalova Devlet Hastahanesine kaldırıldığında, beyin kanaması teşhisi koyan ve ameliyatına giren doktor, hayatında bu yoğunlukta bir kanama görmediğini ifâde etmişti.

İbda Mimarı’nın Abdullah Kiracı ile konuşmasında kaydedilmesini istediği yukarıdaki ifâdesiyle, doktorun olağanüstü bulduğu kanamayı bir araya getirince açık olan şudur ki; Kumandan Salih Mirzabeyoğlu, 2000 senesinin başlarından beri işkence gördüğü Telegramcılar tarafından, tansiyonuna müdahale edilerek “beyin kanaması” geçirtilmek suretiyle suikaste uğramış ve bu saldırı neticesinde de 1 Ramazan tarihinde şehid edilmiştir. Şehiddir!

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu, 2000 senesinde, Kartal Cezaevinde başlayan ve 18 senedir kesintisiz bir işkence hâlinde devam eden Telegram işkencesinin sonunda, Telegramcılar tarafından tansiyonu ile oynanmak suretiyle şehid edilmiştir.

Şehadet

Bir Ramazan günü, gözaltına alınarak tutuklandı. Bir Ramazan günü, Metris Cezaevindeki bir avuç Müslümanla destan yazdı. Bir ramazan günü, yeniden yargılanma kararıyla tahliye edildi. Ve bir Ramazan günü, şehadet şerbetini içti.

Hatırlayalım, Kumandan Salih Mirzabeyoğlu, 2000 senesinde, Kartal Cezaevinde başlayan ve 18 senedir kesintisiz bir işkence hâlinde devam eden Telegram işkencesinin sonunda, Telegramcılar tarafından tansiyonu ile oynanmak suretiyle şehid edilmiştir.

İslâm tarihi boyunca şehitlerin kutlu omuzlarında yükselen davamız, durmadan, duraksamadan hedefine doğru kesintisiz bir şekilde ilerleyecektir.

Allah, Kumandanımızın Şehadetini Mübarek Etsin!