TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde mağduriyetlerin önlenmesiyle ilgili alt komisyon kurulması kararlaştırıldı. Yargıda sanık ile mağdurların durumlarını eşitlemeyi amaçlayan alt komisyonun kurulması için yapılan toplantıda 28 Şubat darbesinin mağdurlarından ve halen cezaevinde tutulan mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu'nun durumu da gündeme geldi. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu toplantısında AK Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Mehmet Metiner, Mirzabeyoğlu'nun suçsuz yere 15 yıldır hapiste tutulduğuna dikkat çekti.
Dosyasında Hiçbir Objektif Delil Yok.
Komisyon toplantısında söz alan AK Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Mehmet Metiner, somut suçu olmadığı halde içeride yatanlar bulunduğuna dikkat çekerek, bunların başında da Salih Mirzabeyoğlu geldiğini ifade etti. Mirzabeyoğlu'nun dosyasını incelediğini ve somut bir dosyada objektif bir delil bulamadığını aktaran Metiner, "Müebbet, ağırlaştırılmış hapis cezası var. Ailesi, çocukları mağdur. Bu mağduriyetlerin de giderilmesi lazım" dedi. Ayrıca kamusal alanın herkese açılması gerektiğini ifade eden Metiner, "Başörtülülerin seçme hakları var, seçilme hakları yok. Öğretmen, hakim, savcı olamıyorlar. Anayasanın eşitlik ilkesi kapsamında kamusal alan yeniden düzenlenmeli" diye konuştu.
.İnançlardan Dolayı Ceza Alanlar Da Ele Alınacak.

AK Parti Amasya Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Mehmet Naci Bostancı da alt komisyonun subjektif değil, objektif mağduriyetleri ele alacağını belirterek, nedensiz, kendisiyle ilgili olmayan suçlardan dolayı cezaya maruz kalanların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik çalışma yapacaklarını ifade etti. Kamu alanında devletin sebep olduğu mağduriyetler de bulunduğunu aktaran Bostancı, bu mağduriyetlerin giderilmesi yönünde iyileşmeler olduğunu ancak bunların yeterli olmadığını kaydetti. İdeolojisinden, inançlarından dolayı yaşanan mağduriyetlerin de bulunduğunu aktaran Bostancı, bu mağduriyetlerin de alt komisyon çalışmaları içerisinde ele alınması gerektiğini kaydetti.
 Sanık Lehine Olan Durum Mağdur Lehine Eşitlenecek.
AK Parti Sakarya Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün de alt komisyonun yapacağı çalışma ile sanık lehine olan durumun maağdur lehine eşitleneceğine dikkat çekerek, bu şekilde yargılamanın eşit şekilde yapılmasının sağlanacağını ve mağdurların ikinci bir mağduriyet yaşamalarının önüne geçileceğini ifade etti.