Türkiyeli Diplomatlar Bombalanacaktı: ABD'nin kirli planı!..

IŞİD'in 3 ay boyunca elinde tuttuğu esirlerin Türkiye'nin IŞİD'e karşı olası bir koalisyona sıcak bakmadığını açıklaması sonrası serbest bırakıldığı gözleniyor. İddialara göre IŞİD liderliği, ABD'nin Türkiyeli diplomatları bombalayarak Türkiye halkında büyük bir öfke patlamasına yol açacağı ve böylece Türkiye'den Suriye direnişine karşı istediği desteği sağlayacağı öngörüsünde bulundu. Ancak rehinelerin serbest kalmasının bu planı suya düşürdüğü bildiriliyor. Birçok kesim IŞİD'in Türkiyeli diplomatları serbest bırakırken neden Nusra ve Ahraruş Şam gibi direniş gruplarına bağlı direnişçileri serbest bırakmadığını sorguluyor.

Analistler, ABD'nin bundan sonra aşağıdaki taktikleri izleyeceğini belirtiyorlar:

1- IŞİD ile Türkiye arasında ilişki olduğuna dair PKK medyası, Taraf, BBC, Cumhuriyet, Sol.Org, Sendika.com, Tahahaber.com, Zaman ve Bugün gibi ABD destekli olduğu düşünülen yayın organlarıyla yoğun bir kamuoyu başlatmak. 

2- Batı medyasında Türkiye'nin teröre destek verdiği iddialarıyla Türkiye'yi baskı altına almak ve bazı siyasi yaptırımlarla alttan alta tehdit etmek. 

3- PKK'ya destek vererek Türkiye'nin savaşa katılımını ve masada bulunma yönündeki isteğini artırmak. 


IŞİD’in elindeki 49 rehine serbest

Bilindiği üzere, konsolosluk çalışanı ve Türk vatandaşlarından oluşan 49 kişi, 101 gündür IŞİD’in elindeydi.  20 Eylül cumartesi günü rehineler serbest kaldı. 

Bu 101 gün içinde sekiz kez yer değiştirdiği öğrenildi.

Bu yer değiştirmeler hem MİT elemanları tarafından hem de uydu üzerinden adım adım takip edildi. MİT'in personel ve ailelerinin nerede olduğundan hep haberi vardı.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu kurtarma operasyonunu sadece Türkiye'nin gerçekleştirdiğini ve başka bir ülke ya da istihbarat kurumunun desteğinin alınmadığını belirtti. Herhangi bir fidye pazarlığın da olmadığını ve fidye ödenmediğine dikkat çeken Davutoğlu başarılı bir operasyon olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu ve 48 Türk vatandaşının 3 ayı aşkın bir süredir Musul'da rehin tutulduklarını anımsatan Davutoğlu, "Günlerdir, haftalardır süren yoğun çalışmalar neticesinde bu gece sabaha karşı vatandaşlarımızı aldık ve ülkemize getirdik. Bu haftalardır hepimizin uykusunu kaçıran, kaygılara sevk eden ama en çok da ailelerimizi üzen bu gelişmelerden sonra bu mutlu haberi paylaşmaktan büyük bir onur duyuyorum" dedikten sonra operasyondan sonra şükür namazı kıldığını söyledi.