Çeçenistan'da Rus askerlerine pusu kuran direnişçiler Rus Ordusuna büyük bir darbe vurdular.  Direnişçilerin haber kaynağı Kavkazcenter'dan yapılan açıklamada: "Cuma sabahı Çeçenya Vilayeti Açhoy Martan ilçesi Bamut köyünün 10 km. güney-doğusunda Kafkasya Emirliği Mücahidlerinin bir pusu saldırısında 38 Rus işgalci teröristin öldürüldüğü ve 100'ü aşkın teröristin de yaralandığı bildirildi. Mücahidler bir Rus askeri konvoyunun geçiş yoluna bir pusu saldırısı düzenledi." denildi.
Habere göre direnişçiler 2 Rus ZPT'sini imha ederken, bir kaç Rus askeri kamyonuna ciddi hasar verdi. 2 Rus askeri ise esir alındı. Ruslarla girilen çatışmada direnişçilerin roketatarlar, makineli tüfekler ve piyade tüfekleri kullandıkları bildirildi.  Haber kaynakları ayrıca 1 direnişçinin mayın patlaması sonucu ağır yaralandığını söyledi. Direnişçiler arasında başka kayıp olduğu bildirilmedi. 
Saldırıdan sonra Ruslar Bamut yakındaki bir askeri üsse konuşlandıkları saldırı helkopterlerini kullandılar, dağları ve ormanlık alanlara rastgele top atışları yaptılar.
Direnişçilerin üslerine geri döndükleri bildirilirken Rusya Hükümeti olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.