Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan depremler Türkiye'nin en büyük sınavlarından biri oldu.

Afet sebebiyle 50 binden fazla canımızı kaybettik.

Devlet millet el ele yürütülen süreçte vatandaş için tüm imkanlar seferber edildi.

Evleri enkaza dönen vatandaşlar için çadır ve konteyner kentler kuruldu.

Bu kapsamda büyük zarar gören şehirlerden biri de Hatay oldu.

Depremden kısa bir süre sonra kentte Defne Devlet Hastanesi'nin temelleri atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mart’ta Hatay’ın İskenderun ilçesinde "Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni"nde Defne Devlet Hastanesi’nin de temelini attı.

Defne Devlet Hastanesi'nin temelinin atılmasından bu yana 48 gün geçti. Bu süre zarfında hastanenin temelinin atılmadığına dair ortaya birçok yalan saçıldı.

Defne Devlet Hastanesi'ne ait sosyal medya hesabı ise bu yalanlara karşı, yürütülen çalışmaları göstermek adına her gün paylaşım yaptı.

Hastanenin 48. güne ait paylaşım ise herkesin dikkatini çekti. Bitimine 12 gün kalan hastanenin neredeyse tamamlanmış hali gözler önüne serildi.

Defne Devlet Hastanesi, 80 yoğun bakım yatağıyla, 12 ameliyathanesiyle, tüm branşlarda hizmet verebilecek bir donanıma sahip olacak.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Hatay'da yapımı süren Defne Devlet Hastanesi'ne ilişkin bir paylaşım geldi.

Bakan Koca'nın paylaştığı videoda inşası süren devlet hastanesinde hastaların teşhisi ve tedavisi için kullanılacak olan ekipmanların yer aldığı dikkat çekti.

Videoda bilgi veren Koca, hastanenin 300 yataklı olduğunu ifade etti. Ayrıca Koca, hastanenin prefabrik ya da geçici olmadığını kaydetti.

Koca, hastanenin yüzde 60'a yakın yataklı servislerinin, ameliyathanelerinin, yoğun bakımlarının, laboratuvarlarının ve ana girişinin ağır çelikten yapıldığını dile getirdi.

Öte yandan Koca, hastanenin tamamlandığında bütün birimleriyle hizmet vereceğini ve bütün odaların da teknik altyapısı sayesinde ihtiyaç olduğu durumlarda yoğun bakıma dönüşebileceği bilgisini paylaştı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi:

"Hastanemiz 300 yataklı, şu an yatakların yoğun olduğu koridordan geçmiş oluyoruz. Bu hastane prefabrik, ya da geçici şekilde yapılmış bir hastane değil. Bu hastane. Yüzde 60’a yakın yataklı servisleri, ameliyathaneleri, yoğun bakımları, laboratuvarları ve ana girişi dahil olmak üzere ağır çelikten yapıldı. Burası kalıcı bir hastane oldu, yani bundan sonrası için sürekli hizmet verilebilir 300 yataklı bir hastane yapılmış oldu. Bütün birimleriyle birlikte hizmet etmiş olacak. Yoğun bakımlarıyla birlikte güçlü bir hastane oluyor, bütün odaları da teknik alt yapısıyla yoğun bakıma dönüştürülme imkanına sahip. Özellikle deprem bölgesi olan Hatay için son derece önemli bir hastane."