Taliban’ın resmî sitesi “Alemarahpashto”ya göre; bir grup emekli general Biden’ı Doha Anlaşmasına uymaya çağırarak; ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilmesini talep etti. Biden’e gönderilen mesajda generaller; “Başkan! Bu koalisyonun tüm üyelerini bir an önce güçlerini geri çekmeye çağırıyoruz. Ne yazık ki, güçlerimiz Afganistan'da o kadar uzun süredir savaştı ki, Afganistan’a ilk giden birliklerin çocukları genç oldu ve onlar da şimdi savaşa gönderilecekler.” ifadelerini kullandı.

Kabil Hükümetinden Almanya’ya İşgal Daveti

Tıpkı bizdeki Batı uşaklarının Müslümanların yıkılmayacağını anlamadığı gibi Afganistan’daki Batı uşağı Kabil Hükümeti de Taliban’ın yıkılmayacağını anlamadığı için ABD’nin Afganistan’dan çekilme ihtimaline karşı ülkesine ne kadar işgalci varsa davet etme peşine düştü.

Kabil Hükümeti Dışişleri Bakanı Hanif Atmar Afganistan’da güçlerini genişlettiği için Almanya’ya teşekkür ederek, tabir-i caizse işgalci ABD gidebilir, başımızda işgalci olarak siz kalın, dedi. Köpekler ne kadar da birbirine benziyor değil mi?

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun dediği gibi “Farketmez zaman ve yer ismi ister Ferdinant Marcos ister TATÜR olsun köpekler birbirine benzer.” Fakat pek yakında ABD’li generallerin anladığını Batı uşağı Kabil Hükümeti de, bizdeki Batı uşakları da anlayacaktır; hem de ağlaya ağlaya…

Haber-Yorum: Harun Şimşak