Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile "Afganistan'daki son gelişmeleri" değerlendirdi.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Al Sani ve Blinken bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki stratejik ilişkiler ile sahadaki gelişmelerin yanı sıra Afganistan'da güvenlik ve siyasi alanda yaşanan gelişmeler ele alındı.

İkili ayrıca Afganistan'da sivillerin korunması, ulusal uzlaşmayı sağlamak için gerekli çabaların yoğunlaştırılması ve Afgan halkının elde ettiği kazanımlar gölgesinde iktidarın barışçıl şekilde geçişini garanti eden kapsamlı bir siyasi çözüm üzerinde çalışılması gerektiğini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Katar devletine Afganistan konulu müzakereleri sürdürmedeki rolü ve tahliye sürecinde sağladığı yardım dolayısıyla teşekkür etti.

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, gün içerisinde başkent Doha'da Molla Abdulgani Birader başkanlığındaki Taliban heyetiyle bir araya gelmişti. Görüşmede, Afganistan'daki siyasi ve güvenlik konularının yanı sıra sivillerin korunması meselesinin ele alındığı kaydedilmişti.