Batıcılığın en kâmil örneklerinden biri İttihatcı Abdullah Cevdet'tir. Şu meşhur damızlık Batılı erkekleri getirerek kalkınma planı çizen (batıcıların gözünde) zeki(!) fikirci(!).

Hadise şu; Abdullah Cevdet denen dinsiz, Cumhuriyetin ilk yıllarında kalkınma ile alakalı bir projesini yazıyor. Proje şöyle; Batı'dan ziraattan anlayan modern insanları Türkiye'ye getirmek ve arazisini de vererek evlendirmek. Bu şekilde kanımız asilleşecek ve modern toplum seviyesine ulaşılacak. Tabiî o zamanlar bu kadar Batıcı yok ülkede, bu yüzden Cevdet büyük bir linçle karşılaşıyor.

Bu olaydan bu yana Batıcıların kanına kimlerin kanı karışmışsa karışmış ve toplumun ciddi bir kesimini kendi şuur seviyelerine getirmişler. Zira şuur seviyesinin bir tezahürü olarak da Melek Mızrak Subaşı'nın sosyal medyada patlayan meşhur hadisesi düştü önümüze.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Bilecik Belediyesi ziyaretinde Belediye Başkan Vekili olan gayet modern(!) Batılı saç tarzı ve kıyafetleri ile dikkat çeken Melek Mızrak Subaşı’yla çektirdiği fotoğraflar sosyal medyada Batı hayranlarının gündemine oturdu.

Neymiş? Hanımefendi tam bir Batılı imiş, modernmiş, köylü(!) Türklere benzemiyormuş, tam modern topluma uygun bir kıyafeti, endamı varmış. Ee madem öyle derhal “First Lady” olmalıymış. Yok, yok ne “First Lady”si kadından da Başkan olurmuş, modern toplumlar bunları aşmışmış ve bunu diyenler, tam modernleşemeyen, kadın hegemonyasına alışamamış bir toplumda yaşıyormuş ve derhal tam modernleşme için bu toplumun tabuları yıkılmalıymış. Hal böyle olunca Batıcılar kendi arasında hemen karar verdi ve Melek Subaşı “First Lady” makamımdan başkan makamına oturtuldu.

Oturtuldu oturtulmasına ama hemen ardından modern(!) hanımefendinin yolsuzlukları ve eş dosta ihaleleri fâş oldu.

Batıcı hanımefendiye de yazık oldu halbuki o da Batılılar gibi nasıl sömüreceğini biliyordu!

Batılılardan “aferin” alma yarışı devam ede dursun, Müslüman Anadolu halkından çıkacak son söz “sağcısından solcusuna Batıcılar ve Batı ahlakını yaşatanlar Batı’ya” olacaktır. Zira bu olmadıkça, bu çarpık kafa sürülmedikçe memleket feraha eremeyecek.

Haber: Harun Şimşak