Aksaray Üniversitesi öğrencileri, Cihat Kısa’ya tepki göstermek için Aksaray Ulu Camii önünde toplandı. Toplanan öğrenciler Cihat Kısa’nın Hazreti İsa ve Hazreti Meryem hakkında yapmış olduğu iftiraları protesto etti. Protestoya cami cemaati de destek verdi.

Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin basın açıklaması şu şekilde:

“Aksaray Üniversitesi’nin Müslüman talebeleri olarak, geçtiğimiz günlerde, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Cihad Kısa isimli şahsın, Hz. İsa (a.s) ve Hz. Meryem validemize necis ağzıyla attığı iftiraya karşı tepkimizi göstermek, safımızı belli etmek için toplanmış bulunmaktayız.

Bu şahıs, ayet ile temizliği sabit olan Hz. Meryem annemizin iffetine, Kur'an-ı Kerim'i hiçe sayarak dil uzatmıştır.

Bu hayasız ve pervasız sözleri, biz Müslümanların vicdanlarını sızlatmıştır.

Atılan iftiralar üzerine, imanları bu sözleri kabul etmeyen yüz binin üzerinde insan, sosyal medyada #CihatKısaGörevdenAlınsın başlığı altında Yüksek Öğretim Kurumunu göreve çağırmıştır.

Biz bugün burada, tüm Müslüman Gençlik adına, atılan bu iftiralara sessiz kalmıyor, bu ahlaksızlık ve hadsizliğe karşı çıkma adına gür seda ile haykırıyor ve Cihat Kısa görevinden derhal alınsın diyoruz.

Herkes şunu çok iyi bilsin ki;

Yüce Allah'ın kitabına ve Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesselemin sünnetine muhalif olanların, isminin önünde ister doçent ister profesör unvanı olsun, her kim olursa olsun, Kur'an ve sünneti tahrif edemeyecek ve kendi hevalarına göre İslam'ı şekillendiremeyecektir.

İslam'a ve mukaddesatımıza saldırmayı göze alanlar, karşılarında biz Müslüman gençleri bulacaktır.

Abdurrahim Karakoç'un;

Doğrumu yanlış mı karar sizin,

Biz aklın durduğu çağda yaşadık.

Ben dinsizim diyen beyinsizlerin,

Din dersi verdiği çağda yaşadık!

Dediği gibi;

Çağından mesul insanlar olarak, dörtlükte bahsedilen bu çağın hadsizlerine had bildirmek borcundayız.

Şunu da belirtelim ki bu yaşanan hadise ilk değildir. İlahiyatlarda bu gibi hadiseler sürgit devam etmektedir.

Ders adı altında Müslüman gençlerin imanını ifsad edenlere karşı ilahiyat camiası ve gençleri sessizliğe bürünmemelidir.

Bu sessizlik, ilahiyat fakültelerinin Müslüman Anadolu Halkının akidesine aykırı fikirlerin üretildiği bir şer yuvası olarak görülmesine sebep olmaktadır. Zira Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin yaptığı Cihad Kısa namlı akademisyene sahip çıkan meş'um açıklaması da mevzu bahis sakatlığı ortaya koymaktadır.

Bizler İslami İlimler öğrencileri olarak, temeldeki bu bozukluğun Ehli Sünnet vel Cemaat çizgisine sıkı sıkıya bağlı kökten bir yeniden yapılanmaya gidilmeden çözülemeyeceğini haykırıyoruz.

Son olarak, başta İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde bulunan, öğrencisinden akademisyenine tüm Müslüman kardeşlerimize ve diğer üniversitelerdeki kardeşlerimize çağrımız şudur;

Bu hayasızlığa ve edepsizliğe karşı seslerinizi yükseltin ve saflarınızı belli edin.

Unutmayın ki Din-i Mübin-i İslâm’a hizmet, bu güruha tepki göstermeyi, yanlışların doğruya tahvil edilmesi için çaba sarfetmeyi gerektirir.

Yaşananlar gösteriyor ki, sadece Cihad Kısa’nın görevden alınması yetmez. Mensubu olduğumuz tüm islami ilimler ve ilahiyat fakültelerinde yeniden bir yapılanma zaruridir.

Ümidimiz bu eylemin, bu yolda bir işaret fişeği olmasıdır!”