Nihat Genç, Veryansın TV'deki programında Mustafa Kemal'in çocuk yapmak istemediğini, kız kardeşinin de çocuk yapmaması için onu zorla kısırlaştırdığını söyledi. Atatürkçü Nihat Genç'in bu ifadeleri, gerçekleri duymaktan rahatsız olan Atatürkçüleri kudurttu. 

Nihat Genç, Osmanlı'daki kardeş katli meselesini ortaya atarak "Bunlar çok bilinmez, yazılmaz da! Atatürk, kız kardeşi Makbule Hanım'ı jandarma zoruyla, bak bu insani bir şey değildir, Atatürk insanlık dışı bir şey yapıyor! Kız kardeşi Makbule Hanım'ı jandarma zoruyla hastaneye götürtmüş ve orada yumurtalıklarını aldırtarak onu kısırlaştırmıştır" ifadelerini kullandı.

Nihat Genç, "Atatürk'ün yaptığı insanlık dışı" davranışı dile getirmesinin ardından, putlarına yapılan eleştiriye tahammülü olmayan Kemalistlerin hedefi oldu. Genç daha sonra twitter hesabından "Bir videomda Atatürk'e dair yüksek değerleri anlatırken, tamamen anlatım ifade bozukluğu ve çarpıtılmaya çok müsait cümleler kurduğum için hayıflanıyor ve mahcubiyetimi bildiriyorum. Yani biz söylemeyi becerememişiz ve sinsi düşmanlar ittifak içinde fırsatı kaçırmamış, saygıyla!" ifadelerini paylaşarak tövbe etti.