“Atatürk’ün aleyhine konuşulmaz, caiz değildir” diyen, cezaevinden çıkmak için FETÖ’ye methiyeler düzen, Kemalist rejimin destekçisi Cübbeli Ahmet yine şaşırtmadı: “Ben Atatürk dönemindeki Diyanet'i istiyorum.”

"Bir zamanlar Atatürk’ü savunduğum için de hedef olmuştum" diyen Cübbeli, "Ben 'Atatürk dönemi Diyaneti'ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı başka ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu'na konuşan Cübbeli, "İsmailağa Cemaati’nin devlet içinde örgütlenmediğini, memuriyetten uzak durduğunu" savundu. Cübbeli, "İnanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler. Ben bedel ödedim, FETÖ de beni hedef aldı, hapse attı. Ya bunlar? Bugün beni hedef alan Yeni Şafakçılar o vakit FETÖ’nün izindeydi" diye konuştu.

“Mustafa Kemal aleyhine konuşmak caiz değildir”

'Cübbeli Ahmet, daha önce de Habertürk TV'de katıldığı bir programda kendisine yöneltilen, "Mustafa Kemal Atatürk konusunda düşünceleriniz nedir?" sorusuna Cübbeli Ahmet şu şekilde cevap verdi:

“E bunu kaç kere anlattık. Mustafa Kemal Atatürk bu devletin kurucusu, bunun aleyhine konuşulmaz. Konuşmak caiz değil. Asla bunun aleyhine konuşulmaması gerekir. Cumhuriyet bizim devletimiz, son olarak kurulmuş devletimizdir. Biz bu devlete vergi vermek görevimiz. Askere gitmek görevimiz.”