Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Üniversitede yıllarında devrimci hareketlere alaka duymaya başladığını söyleyen K.K., “DHKP-C’ye eylemleri sebebiyle sempati duymaya başladığı” beyanında bulundu.

Haberde, K.K.’nın Bayrampaşa Çevik Kuvvet Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen saldırıyla ilgili beyanlarda bulunduğu ve İstanbul Adliyesi'nde görevli bir savcının öldürülmesiyle ilgili aldığı talimat aldığı ifade edildi. K.K., Taksim’de polis rehin alarak, SEGBİS ve gizli tanık yasasının kaldırılması, devrimci tutsakların serbest bırakılması ve adil yargılanma hakkı taleplerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ıslak imzayla onaylanması karşılığında rehin aldıkları polisleri serbest bırakma, kabul edilmemesi durumunda polis memurunu öldürmeye yönelik bir eyleme itiraz etmesi sebebiyle örgütle arasının açıldığını söyledi.

K.K.’nın “Örgütün finans kaynakları nelerdir?” şeklindeki soruyu da şu cevabı verdiği belirtildi:

“Örgütün en temel finans kaynaklarından biri ihtiyaç komitesidir. Örgüt adına belediyelerden, ayrıca örgütün kadrolarından, tanıdıklarından, mahallelerdeki iş yeri sahipleri ve maddi durumu iyi olan insanların para, kurumları basıldığında kurumlarının ihtiyaçları (bilgisayar, televizyon masa, sandalye gibi) silah, inşaat malzemeleri ve günlük hayat içerisinde ne ihtiyaç olursa karşılamaktadır. Başkaca örgütün mahallelerden, alanlardan bağlantılarla kurduğu dükkanlar ve insanlardan her ay topladığı belirli miktarlarda paralardır. Ayrıca kestiği cezalardır. İddia bayileri, Tekel bayileri, sanal bahis oynatan internet kafeler gibi. Maddi durumu iyi olan esnaflardan tek seferlik yüksek meblağlar alınır.”

Haberde, K.K.’nın örgütün finans kaynağı ve silahlı eğitimleri hakkında da bilgiler verdiği belirtildi.