Ergün Poyraz, Davutlar Mahallesi'ndeki evinin önünde uğradığı saldırıda ağır yaralanarak Söke Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ergün Poyraz önceki gün CHP'li Kuşadası Belediyesi'ne bir ihbar mektubu göndermişti.

Yazar Ergün Poyraz'ın, evinin önünde uğradığı saldırının altından Kuşadası Belediyesi'ndeki "ihale yolsuzluğuna" iddialarına kadar uzanan organize bir yapı çıktı. Poyraz, ağır yaralandı, yoğun bakıma alındı. Saldırının ardından kaçan üç saldırgan Aydın polisi tarafından yakalandı. Polis ekiplerinin gece boyu yaptığı operasyonlarla 3 kişiyi daha gözaltına aldı.

Ergün Poyraz’a saldırı, CHP'li Kuşadası Belediyesi ile ilgili bir ihaleyi ihbar etmesinin ardından gerçekleşti.

Ergün Poyraz önceki gün Kuşadası Belediyesi'ne bir ihbar mektubu gönderdi.

Ergun Poyraz'ın ihbar mektubuna konu ettiği Kuşadası Belediyesi'nden son 17 ihalenin 15'ini alan Turan Bagı'nın sahibi olduğu ZBT adlı inşaat firmasıydı. Bu şirketin PKK ile de ilişkili olduğu Kuşadası'nda dilden dile dolaşan bir iddiaydı.

Mektupta şirketin PKK ile bağının olduğunu, yolsuzluk döndüğünü iddia eden Poyraz’a saldırdılar. Ergün Poyraz’ın dikkati çektiği ihalede belediye şirketten 750 bin ton mıcır taş alırken bu miktarın Kuşadası için çok çok büyük bir alım olduğu belirtildi.