Türkiye’de sermaye oligarşisinin derneği olan TÜSİAD, Türkiye’de üretim yapmak yerine, yurt dışında üretilen mal ve hatta hizmetlerin distribütörlüğünü yaparak, elini taşın altına koymadan kazanmayı kendisini şiar edinmiş bir organizasyon.

Bu şirketlerin yapmış olduğu yıllık ciroların neredeyse tamamı, bir de dövize dönüştürülerek yurt dışına çıkarılmaktadır.

Elbette tüm bu pisliği de Kemalizm gömleğini giyerek örtüyorlar. Batı’ya kendisini adamış olan TÜSİAD Kemalizm’e bağlılığını laikliğe iman tazeleyerek gösteriyor.

TÜSİAD'ın genel kurul toplantısında yönetim kurulu ve denetleme Kurulu üyelerinin seçimi gerçekleşti. Genel Kurul'da seçilen yeni yönetim kurulu ilk toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Orhan Turan getirildi.

TÜSİAD fikir üreten fabrikaymış! Biz niye göremedik?

Başkan seçilmesine ilişkin açıklamanın ardından genel kurulda konuşan Turan, “TÜSİAD, Türk iş dünyasının fikir üreten fabrikasıdır” dedi. Turan, TÜSİAD’ın yarım asırlık bu önemli vasfını daha da güçlendirmek için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi.

TÜSİAD’dan cinsiyetsizlik vurgusu

Turan, “Gençlere, hayallerini bu ülkede gerçekleştirmelerini sağlayacak bir Türkiye’yi inşa etmek hepimizin sorumluluğudur. TÜSİAD’ın 50. yıl projesi olarak geçtiğimiz ekimde yönetim kurulunun kamuoyu ile paylaştığı ‘Yeni Bir Anlayışla Geleceğe İnşa’ çalışmasını da aydınlık bir gelecek için tüm toplum kesimlerine kararlılıkla anlatmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

İnsan, bilim ve kurumları öncelik olarak belirleyen bir ülke olmanın yol haritasını tartışacaklarını belirten Turan, “Yeniden biz’ olabilmek için ümidimizi asla kaybetmeyeceğiz. Bu ümide sarılmanın, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yaşının arifesinde büyük anlam taşıdığına da inanıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yaklaşırken ekonomik olarak gelişmiş, uluslararası alanda saygın, toplumsal olarak başta kadınların konumu olmak üzere eşitlikçi ve çevreci bir ülke hedefinin peşinde olacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliğini öncelikli bir konu olarak vurgulamayı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Atatürk’ün eşsiz vizyonuyla miras bıraktığı, çağdaş, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışında hayat bulan Cumhuriyet değerlerinin her zaman savunucusu olmaya devam edeceğiz.” dedi.

İlahlarına iman tazelediler

TÜSİAD Genel Kurulu öncesi, Genel Başkan Simone Kaslowski liderliğinde dün Anıtkabir’i ziyaret eden TÜSİAD Yönetim Kurulu adına Kaslowski, Anıtkabir defterini imzaladı. Kaslowski Atatürk’e hitaben şunları yazdı:

“Büyük Atatürk;

TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak, bugün huzurunuzda olmaktan büyük onur duymaktayız. Bizlere hedef olarak belirlediğiniz “Muasır Medeniyet” düzeyine ulaşmak için ülkemizi daima ileriye taşıma sorumluluğunun bilinci ile gayret gösterirken yüce sahsınızı, ilke ve inkılaplarınızı korumanın azim ve kararlılığı içindeyiz.

Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya sarılan ve işaret ettiğiniz çağdaş uygarlık hedefinden ayrılmayan iş dünyası liderleri olarak, ülkemizin her alandaki kalkınma sürecine destek olmaya devam edeceğiz. Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ruhunuz şad olsun. En derin saygılarımızla.”