CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Suriyeli sığınmacılara da değinen Kılıçdaroğlu, "24 saat içerisinde Emevi Camisi'nde namaz kılacağız' açıklaması yaptılar. Bu lafı ettiler, bir süre sonra 3,8 milyon Suriyeli Türkiye'ye gelmiş. Bu devlet anlayışına bakar mısınız? Gitmek isteyince Avrupalılar bizimle masaya oturdu, 'Bunlar sizde kalsın, bize gelenleri iade edeceğiz. Size para vereceğiz siz bakın' dediler. Geri Kabul Anlaşmasını imzaladılar. 3,8 milyon Suriyeli hapiste. Dünyada hangi devlet böyle yönetilir? Biz neden 3,8 milyon Suriyeliye bakmak zorundayız? 50 milyar dolardan fazla para harcandı, nereye gitti bu para?" diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bunları göndermeyeceğiz" sözlerini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun üzerine anket yaptı, bir açıklama yaptı. 'Tek başına bırakılmış olsak da Suriyeli kardeşlerimizin dönüşü için gerekli gayreti göstereceğiz' diyor. Nasıl bir omurga bu, 180 derece nasıl dönüyorsun? Biz onları özgür iradeleriyle göndereceğiz. Bunlar olurken Bahçeli ne diyor demiştim, o da açıklama yapmış; 'Demografimizi düşünmek zorundayız. Misafirlik süresi sınırlıdır. Bayramda ülkelerine gidenlerin dönmesine gerek yok.' Bunlar gidecek, gelecek de. Bunun sorumlusu senin desteklediği Süleyman Soylu'dur. Adam uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirmekten zaman bulamıyor, ne yapsın? İçişleri Bakanı zaten yok hükmünde. Göç İdaresi ile Jandarma birbirleriyle atışıyor."