Kadir Gecesi’nde içki masasından paylaştığı fotoğraf sebebiyle Pegasustan kovulan İslâm düşmanları hakkında savcılık tutuklama talep ettikten sonra mahkemece serbest bırakıldı. O.T “hâlâ korkuyorum, telefonlara cevap veremiyorum” dedi.

Savcılık, O.T hakkında tutuklama talep ettikten sonra, mahkeme adli serbest şartıyla serbest bıraktı.

Kadir Gecesi, sosyal medya hesabından ‘Kadir gecesi özel, Rabbim kabul etsin’ notuyla içtiği zıkkımı gösteren O.T ifade verdi. O.T. ifadesinde, “İşimi kaybettim. Halen korkuyorum ve tanımadığım telefonlara cevap veremiyorum” dedi.

Fotoğrafın paylaşılmasının hemen ardından Anadolu başsavcılığı O.T. hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama‘ suçundan soruşturma başlatmıştı. Pegasus da kabin memuru çalışanının işine son vermişti.

Hakkında soruşturma başlatılan O.T. dün güvenlik şubeye giderek ifade verdi.

O.T. ifadesinde şunları söyledi: “Sormuş olduğunuz Instagram hesabı bana aittir. Hesap şifresi bende bulunur ve tüm paylaşımlar benim tarafımdan yapılırdı. 27/04/2022 günü iş arkadaşımın doğum günü olması sebebiyle Maltepe’de alkollü bir mekanda arkadaşlarımla buluştuk. Arkadaşlarımın kimisi Pegasus çalışanı kimisi başka hava yolu bazısı da özel sektör çalışanı. Bahse konu fotoğrafı selfie olarak ben çektim ve Instagram isimli uygulamada ‘Kadir gecesi özel ve Rabbim kabul etsin’ notlarını ekleyerek paylaştım. Instagram hesabım kapalı bir hesaptı ve sadece arkadaşlarım görebilirdi. Mekandan ayrıldıktan sonra saat 04:00 sıralarında mekanda bulunan arkadaşlarımın ısrarla aramasıyla paylaşımın çeşitli mecralarda dolaştığını ve ifşa edildiğini öğrendim. Bana yönelik çok sayıda tehdit içerikli mesajın atılmış olduğunu da görünce hesabımı kapattım.” dedi.

İslâm’a öyle yahut böyle düşmanlık edenler korku içinde yaşamaya devam etsin!