ABD’nin Serkut Bozkurt ve Ali Isıyel imzalı haberine göre Sezgin Baran Korkmaz’ın ilk ifadesi ortaya çıktı.

ABD’yi dolandırdığı ve kara para akladığı iddiasıyla hakkında arama kararı olan Sezgin Baran Korkmaz’ın, ABD’nin talebi üzerine Viyana’da yakalanmasının ardından, resmi olmayan sorulara cevap verdiği iddia edilen haberde; Korkmaz’ın iş yaptığı siyasilerle ilgili bilgi verme teklifinde bulunduğu, fakat ABD’li yetkililerin davanın kriminal olması ve siyasi bir tarafının olmaması gerekçesiyle reddettiği iddia edildi. ABD’li yetkililerin, ABD’de mahkemeye çıktığında kendisini ifade edebileceğini söylediği belirtilirken, Korkmaz’ın bütün parayı iade etmesi halinde anlaşma seçeneğinin olabileceği belirtildi.

Bozkurt ve Isıyel, Sezgin Baran Korkmaz’ın sadece bayramlarda emniyet müdürlerine verdiği rüşvet 3 milyon doları bulduğunu iddia ederken ABD’deki yargılamada bu paraları nereye harcadığı sorulduğunda Korkmaz’ın bunun hesabını vermesi gerekeceğini belirtti. Özellikle İstanbul Emniyetinin içindeki bazı kişilerin Korkmaz’dan büyük rüşvetler alduğu, bu rüşvetlerin içinde saat, bileklik, kolye gibi hediyeler bulunduğu, Korkmaz’ın ‘çok sevdiği’ gazetecilere ise altın kalem hediye ettiği de iddialar arasında.

Bilindiği üzere Türkiye Sezgin Baran Korkmaz’ın iadesi için başvuru işlemlerini başlatmıştı; fakat Türkiye, ikinci sırada talep eden ülke olması dolayısıyla iade işleminde öncelik ABD’de. Bu nedenle Korkmaz’ın yargılanmasının büyük ihtimalle ABD’de gerçekleşeceği iddia ediliyor.