İzmir’de faaliyet yürüten İsmail Ağa’ya bağlı Sıla Vakfı’nın, İslâm ahlâkını haiz bir cemiyet oluşması için gösterdiği etkin mücadele İslâm düşmanlarını ve farklı hesaplar peşinde koşanları harekete geçirdi. Başta Cumhuriyet ve Birgün olmak üzere İslâm düşmanlığı ile malül siteler dün yine Sıla Vakfı hakkında manipülatif haberleri dolaşıma soktu.

Birgün kaynaklı haberde, Sıla Vakfı üyelerinin mahalle sakinlerini tehdit ettiği, çatışmalara karıştığı, sokaklarda kalaşnikoflarla gezdiği gibi absürt iddialar yer aldı. İslâm düşmanları, Sıla Vakfı’nın İzmir gibi bir yerde çok güçlü olduğunu söyleyerek korkularını da açık etmekten geri durmadılar.

Sıla Vakfı’ndan yetkili bir yönetim kurulu üyesi bu haberlerle alâkalı Baran dergisine konuştu. Yetkili, haberdeki iddiaları sert bir dille yalanlarken bunun bir proje kapsamında gerçekleştirildiğini ve bu haberlerin arkasında psikolojinin İslâm düşmanlığı olduğunu söyledi. Ayrıca bu saldırının ilk olmadığını da belirten yetkili, daha önce birçok defa bu tip meselelerle karşılaştıklarını, faaliyetleri ile alakalı Meclis’e önerge verildiğini; fakat bu kez saldırının daha yüksek bir dozda gerçekleştirildiğini belirterek “Bizle alakası olmayan kimseleri bizle alakası varmış gibi göstermeye çalışarak hedef gösteriyorlar.” dedi.

Öte yandan Sıla Eğitim, Kültür, Sağlık ve Yardım Vakfı Yönetim Kurulu tarafından da haberlerle alakalı bir açıklama yayınlandı. Açıklama metninde şu ifadelere yer verildi:

“Maksatları açık olan Bir Gün ve Cumhuriyet gazeteleri, bunların İnternet siteleri ve diğer bazı sosyal medya platformları, Sıla Vakfı ve İsmail Ağa camiasıyla alakalı olarak aslı olmayan bir haber yayımladılar. Birileriyle silahlı kavga yaptıkları iddiasını taşıyan yalan ve iftiradan öteye geçmeyen bir uydurma haberi yaydılar. İsimleri tarafımızdan bilinmeyen kişiler üzerinden, hiçbir hukuki ve ahlaki ölçü gözetilmeksizin vakfımız, bağlıları ve sevenleri hem kanunların hem de İslam, millet ve memleket düşmanı kimselerin hedefi haline getirilmek isteniyor. Vakıf idarecisi yahut mensubu kimselerin görüş ve beyanlarına başvurmadan ve hiçbir özel kişinin ismini vermeden ahlaksızca ve haince uydurdukları bu haberle neyin hesabını yaptıkları ortadadır. Sıla vakfımızla üyelik veya başka herhangi bir alakası bulunan hiçbir şahıs -iddia edildiği gibi- kimseyle ne sözü edilen hadisede ne de bir başka zaman silahlı veya silahsız tek bir kavga yapmamıştır. Delilsiz ve ispatsız iddialar doğru kabul edilecek ve bunlarla birileri itham edilip suçlu ilan edilebilecekse biz de bu ne olduğundan haberimiz olmayan işi bizzat kendilerinin tezgahlayıp yaptıklarını söyleyelim. Bu iftirayı atanların en kısa zamanda insafa gelip asılsız haberlerini düzeltmelerini bekliyoruz. Aksi halde hukuki yollara başvuracağız.”

Baran Haber