Veli-Der, okul öncesi din eğitimi ve zorunlu din derslerine karşı başlattıkları imza kampanyasının hedef gösterilmesi iddiasıyla Baran Dergisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Veli-Der’in okul öncesi din eğitimi ve zorunlu din derslerine karşı başlattıkları imza kampanyasına karşı, Baran Dergisi dinin, kültürün, tarihin ve dilin muhafazası bakımından okul öncesi eğitimde de din-ahlâk eğitiminin zorunlu olması gerektiğini söylemiş ve Batıcı Kemalistlerin son zamanlarda neredeyse her bölgeye açtığı kreş, yuva, anaokulu gibi eğitim kurumlarında dinsiz anlayış empoze ettiklerini, 3-6 yaş arası çocukların zihinleri Kemalist ideoloji ile kirletildiğini belirtmişti.

Veli-Der, haberde kendilerinin hedef gösterildiği iddiasıyla Baran Dergisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çocuklar dinsizleştiriliyor

Biz inancımız gereği tüm çocukların Müslüman olarak doğduğuna inanıyor daha sonra en darından en genişine kadar sosyal çevrelerin onları İslam’dan uzaklaştırarak dinsizleştirdiğini inanıyoruz. Dinin, kültürün, tarihin ve dilin, hasılı kelam milletimizin muhafazası bakımından okul öncesi eğitimde de din-ahlâk eğitiminin zorunlu olması gerektiğine inanıyoruz.