31 Aralık gecesi Osmangazi Köprüsü'nün gişeleri 23.50 ile 00.30 saatleri arasında sözde “arıza” sebebiyle kapatılmıştı. Köprüden geçmek isteyen vatandaşlar “zamlı ücreti yansıtacaksınız! Ondan kapattınız değil mi?” diye isyan edip, daha sonra ceza yeme pahasına gişelerden geçmişti. Nitekim ceza da yediler. Sosyal medyada da tepki çeken görüntüler yayınlanmıştı.

Köprü işletmecisi Otoyol Yatırım Ve İşletme A.Ş. vatandaşın cezalarını ödeyeceğini ifade ederek, özür metni yayınladı:

“31 Aralık 2021 gecesi Osmangazi Köprü gişelerinde yaşanan beklemelerden dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Teknik aksaklıklar nedeniyle sürücülerimize kısa sürede olsa bir mağduriyet yaşattık. 23.50-00.30 saatler arasında geçiş yapmaya çalışan tüm araç sahiplerinin geçiş ücretlerinin tamamı şirketimiz tarafımızdan ödenecektir. Tamamen teknik bir aksaklıktan kaynaklanan bu sorun nedeniyle beklemek zorunda kalan araç sahiplerinden özür diliyoruz.”

Bu arada hâdiseyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın devreye girmesi sonrasında ise 23.55-00.30 saatleri arasında köprüden geçen 623 araca ödedikleri tüm ücretler iade edildi ve işletmeciye 1 milyon 242 bin TL ceza kesildi.