31 Temmuz 1951 tarihinde yürürlüğe giren 5816 sayılı “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun” sebebiyle bugüne kadar pek çok insan yargılandı ve cezalandırıldı. Bu kanunun, en azından Atatürk ve devrindeki işler hakkında yazılan makaleler veya söylenen sözlere dair kullanılması hususunda, “ifade hürriyetini engellediği” şeklinde eleştiriler olsa da kanun yapıcı denilenler tarafından pek kaale alınmıyor.

Bu kanun sayesinde Kemalistler sosyal medyada, Kemalizm ve M. Kemal’le ilgili en masum bir fikirden dolayı Müslümanları 5816'dan savcılığa şikâyet edebiliyor, Kemalist baskıdan korkan savcılar soruşturma açıyor, hakimler ceza yağdırıyor.

İslâm düşmanı Batıcılar ve onların finoları ne kadar havlarsa havlasın, hakikat er yahut geç ortaya çıkacak, Müslüman milletimize kahraman gibi gösterilen sahte kahramanların İslâm düşmanlıkları ve ahlâksızlarıyla beraber ne kadar cüce adamlar olduğu da anlaşılacaktır. Nitekim 5816’dan açılan davaların son dönemlerde bir hayli artması Kemalistlerin yaşadığı paniğin bir göstergesidir.

5816 sayılı kanundan dolayı Müslümanlara verilen cezalar son 20 senede katlanarak arttı. Oysa AK Parti 19 yıllık iktidarını Kemalizm’e değil, Kemalizm’den kurtulmak isteyen millete borçluydu. AK Parti’ye iktidar olduğu süreçte en büyük düşmanlık Kemalist kesimden geldiği halde, bugün Kemalizmi yaşatan bu kanun hala neden yürürlükte?