Rusya ve Cezayir'in bu yılki üçüncü askeri tatbikatı Kuzey Afrika ülkesinin batı komşusu Fas sınırı yakınında devam ediyor. Hammaguir askeri üssü yakınında 200 askerin katılımıyla 16 Kasım'da başlayan tatbikat 28 Kasım'da sona erecek.

Rus donanması geçen ay Cezayir limanı açıklarındaki ortak tatbikata katılmış, eylül ayında Cezayir askerleri Rusya'daki Vostok-2022 askeri manevralarında yer almıştı. İki ülkenin ilk ortak tatbikatıysa Ekim 2021'de Rusya Federasyonu'na bağlı Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti'nde yapılmıştı.

Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkan Yardımcısı Butelca Allel, Rus ajansı Sputnik'e verdiği demeçte, "Çöl Kalkanı" tatbikatının iki ülke arasındaki "stratejik işbirliğinin önemli bir parçası" olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

Cezayir sürekli ve büyük miktarda Rus silahları satın alıyor. Öyleyse iki ülke arasındaki ilişkiler on yıllar boyunca stratejik seviyede sürecektir. Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin silah ve güvenlik stratejisi bilgisini paylaşması bizim için çok önemli. Ancak tabii ki iki ülke ilişkileri savunma endüstrisi çerçevesinin çok ötesindedir.