MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Türkiye'nin çevresinde koyu bir tehdit kuşağının hakim olduğunu anlatan Bahçeli, "Bunun yanında Türk milletini hedefine alan hain bir kuşatma, günden güne sertleşmekte, ağır baskısını fazlasıyla hissettirmektedir. Muhatap kaldığımız çok boyutlu gelişmeler huzursuz edici, kaygı vericidir. Tedirginlik her düzeydedir" diye konuştu.

Türkiye'nin etrafının dinamitlendiğini, milli varlığına ve hayat hakkına topyekun suikast hazırlığının son aşamaya geldiğini aktaran Bahçeli, “Türkiye'nin hassasiyetlerinin kaşındığını, husumetin ise kamçılandığını belirtti. “Suriye ve Irak'ın kuzeyinde tedavüle sürülen kirli pazarlıklar, kinli arayışlar, kapalı devre kışkırtılan arzular esasen Türkiye temalı, Türkiye odaklıdır. Bütün gözler, bütün dikkatler ülkemize çevrilmiştir. Aslında bir Türkiye sorunu çıkarmak için herkes işbaşındadır. Oklar üzerimize yönelmiştir. Küresel çetenin istikrarsızlık ibresi ülkemizi işaret etmektedir.” diyerek acilen Türkiye’nin Fırat Kalkanı gibi bir harekat yapması gerektiğini ifade etti.

Mesud Barzani'nin inat ve ısrarla "referandum ertelenmeyecek" dediğini aktaran Bahçeli, Barzani'nin çok dinli, çok bölgeli bir devlet kuracaklarını ileri sürdüğünü vurguladı.

Barzani'nin yangına körükle gittiğini kaydeden Bahçeli, "Milli gücümüzü ne pahasına olursa olsun göstermeli, yuvamızı bozmaya, yurdumuzu dağıtmaya tevessül edenleri kazdıkları nifak çukurlarına silkeleyip atmalıyız" diye konuştu. Bahçeli, “Türkiye'nin savunması Şam'dan Bağdat'a, Sana'dan Kudüs'e, Bosna'dan Üsküp'e kadar her yerdir. Ankara güvende olacaksa, Diyarbakır huzurlu kalacaksa; Kerkük’ün, Musul’un, Halep’in dirlik içinde olması tarih ve jeopolitiğin bize öğüdüdür. Türkiye resmi olarak 780 bin kilometrekareden ibaret olabilir. Ama bizim gönül ve kültür coğrafyamız, hafızamızda vatan olarak taşıdığımız neresi varsa Anadolu topraklarının manen ayrılmaz ve ebedi parçalarıdır. Bu itibarla nerede bir hain varsa, nerede bir terör örgütü nifak saçıp büyük milletimize ve çınarlaşmış Türk devletine kast etmeyi aklından geçiriyorsa, muhakkak surette imha edilmelidir." dedi. Öte yandan Almanya’da 24 Eylül’de genel seçimler yapılacak, Bahçeli Türkiye’nin Almanya seçimlerine malzeme yapıldığını da ifade ederek, “Türkiye devletinin arkasındayız” dedi.