Nazif Keskin Kimdir?
Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun dava arkadaşlarından Nazif Keskin, evinde geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti.

1951 Erzurum doğumlu olan Keskin’in gençliği, 70’li yılların Türkiye'sinde birtakım siyasi cereyanlarla altüst olmuş bir iklimde geçer. Mirzabeyoğlu ile bu dönemde tanışır.

Siyasi kamplaşmaların sert sürtüşmeleriyle geçtiği bilinen bu dönemde Keskin, İstanbul Beyazıt'ta bulunan Beyaz Saray Kitapçılar Çarşısı'nda kitapçı dükkanının yanı sıra, farklı semtlerde kitapçı tezgâhları açar.


Fotoğraf: Nazif Keskin, Salih Mirzabeyoğlu

Mirzabeyoğlu İle Beraberliği
Bu dönemin ülkücülerinin kitap sergisine baskın düzenleyip kendisini ağır yaralanmasına yol açan linç üzerine Mirzabeyoğlu, kalabalık bir grupla Keskin'i darp eden ülkücü gurubun Küllük adlı mekanına baskın düzenler. Keskin’in Mirzabeyoğlu ile arasındaki dostluk burada başlıyor. Yakın dostları, Nazif Keskin'in Mirzabeyoğlu’nun yanında ayrı bir yeri olduğunu, merhumun kendisini çok sevdiğini anlatır. Mirzabeyoğlu, 80’li, 90’lı yıllarda çeşitli illerde verdiği konferanslarında Nazif Keskin'in yanında olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etmiştir.

Gönüldaş Nazif Keskin
70’li yılların ikinci yarısında Akıncılar Derneği, Milli Türk Talebe Birliği gibi Müslüman gençlik topluluklarının toplantı ve faaliyetlerinde de rol alan Keskin’in, bu teşkilatlarla bağ kuran, merhum Necmettin Erbakan çevresinde siyasî hayata atılmış birçok isimle birlikteliği olmuştur.

12 Eylül döneminde bir süre hapis yatan Keskin, İstanbul Siyasal Bilimler Fakültesi okumuş, Büyük Doğu-İbda dünya görüşüne mensup bir şahsiyettir.

Keskin, 2005’te yayımlanmaya başlayan Aylık ve 2007’den itibaren Mirzabeyoğlu’nun da yazılarının yayımlandığı Haftalık Baran dergilerinde siyasî görüş ve değerlendirmelerini ihtiva eden yazılar yazmıştır. 2010 yılında bu dergide yazdığı bir yazısından ötürü 5816 sayılı kanundan hareketle verilen ceza sonrası 3 ay hapis yatmıştır.

Nazif Keskin, derin hürmet duyduğu Necip Fazıl ve Salih Mirzabeyoğlu hayranı, yoldaşı, okuru, gönüldaşıydı. Gönüdaşlarıyla daima muhabbet ve dayanışma içinde örnek bir hayat süren Keskin, vefatından kısa süre önce gördüğü sağlık kontrolünde kalp ritminin bozuk olduğunu öğrenmişti.

Evindeyken gece geç saatlerde geçirdiği kalp krizi sonrası tıbbi müdahaleye rağmen ruhunu teslim ettiğini öğrendiğimiz Nazif ağabeye, Baran ve Aylık dergisi olarak Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm gönüldaşlara baş sağlığı diliyoruz.

Gönüldaşımızın cenazesi bugün ikindi namazını müteakib Avcılar Cihangir Camii'nden kaldırılacaktır.