Yaklaşık bir hafta önce TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan'ın “ABD’yle gerilim endişe verici, ilişkiler normalleşmeli” diye yakınmasının ardından bu sefer ses en üstten geldi. TÜSİAD başkanlığını yürüten Erol Bilecik nam dönme, CNN'de katıldığı bir programda ABD'nin, Türkiye'yi 15 Temmuz'da akamete uğrayan işgal girişiminden sonra Türkiye'nin ABD'yi yakın markaja alarak FETÖ ajanlarını devletten tasfiye etmesi ve ABD Başkonsolosluk Çalışanı ajan Metin Topuz'u FETÖ ile bağlantısından ötürü tutuklamasına tepki göstererek "İlişkileri yönetirken demek ki bir yerlerde bir hata var. Mutlaka karşılıklı. Orada da bir yönetim değişimi oldu. Tekrardan karşılıklı güveni tesis etmeyi gerektirecek eksik noktalar var diye düşünüyorum." dedi.

Türkiye'de bin 700 ABD şirketi olduğunu ve Türkiye ile ABD arasında yıllık 17 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olduğunu ve Türkiye'nin ABD'ye 8 milyar dolarlık ihracat yaptığını söyleyen Bilecik, yaşanan gerginlik nedeniyle 2017'de Türkiye'ye doğrudan ABD yatırımlarının büyük oranda gerilediğinden ötürü kâr edemediklerini söyleyen TÜSİAD başkanı "Şu anki siyasi gelişmeler, işin ekonomik boyutunu bir mikar baskılamış vaziyette. Bizim bu konuya dönük olarak daha hızlı adımlar almamız gerektiği kesin. Ben vize krizinin çok uzamayacağına eminim" diye konuştu.

Ayrıca eski günlerdeki gibi hükümete bir emir verip lahzada çözüleceğini sanan Erol, ABD ile yaşanan vize krizi için "Bir günde çözülebilecek bir mesele" dedi.

Ülke işgal girişiminden kanını akıtarak kurtulmuş, ortaya milyonlar canını koymuşken ve devlet de Müslüman halkını parçalamaya yeltenen emperyalist ABD'ye anladığı dilden cevap vermeye devam ederken, ülkemizde yaşanan her türlü kötülüğün, belanın sorumlusu TÜSİAD'ın FETÖ'yü açıktan açığa destekleyerek konuşmasına fırsat verilmemeli.