Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Alman ekonomisinin cari çeyrek dönemde beklenenden daha az bir büyüme göstermesinin büyük olasılık olduğunu, enflasyonda da Eylül ayında yeni bir yükseliş ile karşı karşıya kalınabileceğini bildirdi.

Bundesbank yayımladığı aylık raporda, artan enerji faturasının ekonomik görünümü bozmakta olduğunu belirterek, üçüncü çeyrekte büyümenin Haziran ayında yaptıkları projeksiyonların altında kalabileceğini belirtti.

Bundesbank, 2022'nin tamamı için GSYH büyüme oranını yüzde 1,9 olarak tahmin etti.

Haziran ayında yüzde 8,2 olan enflasyonun önümüzdeki aylarda yüksek kalmasını beklediklerini belirten Bundesbank, Eylül'de enflasyonda hükümetin akaryakıt ve tren biletine sağladığı desteklemenin 31 Ağustos'ta sona ermesiyle birlikte yeniden bir sıçrama görülebileceğini vurguladı.

Almanya’da enflasyon

Haziran'da enflasyon yüzde 7,6 olarak açıklandı. Almanya'da tüketici fiyatları, Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 7,6 arttı. Federal İstatistik Dairesi'nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, gıda fiyatlarındaki artış yıllık bazda yüzde 12,7 oldu. Mayıs'ta bu oran yüzde 11,1'di.