İngiltere'de yapılan bir anket, her 10 Müslüman'dan 7'sinin iş yerinde kötü muamele gördüğünü ortaya koydu.

İngiltere ve Avrupa ülkelerindeki Müslümanlara yönelik konulara odaklanan "Hyphen" adlı web sitesi, 22 Nisan-10 Mayıs'ta İngiltere'de yaşayan 700'ü genç (18-24 yaşlarında) 1503 Müslüman'ın katıldığı bir anket hazırladı.

Anket, Müslümanların, çalışma ortamlarında karşılaştığı İslâm düşmanı davranışları ve topluma katılımlarını inceledi.

Siyahi Müslümanlar daha fazla ayrımcılığa maruz kalıyor

Anket sonuçlarına göre, halen çalışmakta olan 10 İngiliz Müslüman'dan 7'si iş yerinde İslâm düşmanları tarafından hakarete uğruyor yahut ayrımcılıkla karşılaşıyor.

Özellikle siyahi Müslümanlar, iş yerinde diğer azınlıklara göre daha fazla ayrımcılığa uğruyor. İngiliz Müslümanların yüzde 37'si işe alım aşamasında bunu deneyimlediğini söylerken bu oranın, çalışan siyahi Müslümanlar arasında yüzde 58 olması dikkati çekiyor.

İngiltere'deki Müslümanların topluma katılımı arttı

Ankette, son dönemlerde artan yaşam maliyetlerinin, İngiltere'deki Müslümanların hayatını da olumsuz etkilediğine işaret edildi.

Ankete katılan İngiliz Müslümanların yüzde 54'ü, faturalar, yiyecek ve yakıt gibi temel giderleri karşılamanın, 5 yıl öncesine göre daha zor olduğunu dile getirdi.

Ankete katılanların yüzde 68'i, 5 yıl öncesine kıyasla İngiltere'de Müslümanların topluma katılımının arttığını ve yüzde 58'i de İngiltere'de büyüyen genç Müslümanlar için daha fazla rol modeli olduğu görüşünü paylaştı.