25 Ocak 2015 Pazar günü yapılan erken genel seçimleri kazanan Syriza’nın lideri Aleksis Çipras, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’tan hükümet kurma görevini aldı. Kurulan Çipras Hükümeti, Cumhurbaşkanı Papulyas’ın önünde yemin töreni gerçekleşti.
Kabinesini açıkladı
Çipras’ın kabinesinde Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis, Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Maliye Bakanı Yannis Varufakis, Savunma Bakanı ise koalisyon hükümetinin ortağı Bağımsız Yunanlılar Patisi (ANEL) Başkanı Panos Kammenos vardı.
İçişleri ve Yeniden Yapılandırma Bakanlığı'na Nikos Vutsis; Ekonomi, Denizcilik, Altyapı ve Turizm Bakanlığı'na Yorgo Stathakis; Kültür, Eğitim ve Din işleri Bakanlığı'na Aristidis Baltas; Üretim Yapılandırma, Çevre ve Enerji Bakanılığı'na Panayiotis Lafazanis getirildi.
Syriza’nın lideri Avrupa’ya karşı
Çipras, vaatleriyle AB’yi korkuttu. Zenginden alıp fakire vereceğini, AB ile Yunanistan borç anlaşmasını tanımadığını söyleyen Çipras, “1953’te Almanya’nın borcunu sildiniz, bizimkini de sileceksiniz. Benimle yeniden masaya oturmaya mecbursunuz” sözleriyle meydan okudu.
Avrupa korkacak
Avrupa’nın korktuğu başına geldi. Bir Avrupa Birliği ülkesinin başına Avrupa karşıtı bir hükümet geliyor.  Diğer taraftan ekonomik sıkıntı yaşayan İspanya, İtalya ve Portekiz’den de Avrupa Birliği’ne karşı sesler yükseliyor; bakalım oradan dumanlar ne zaman yükselecek? Bu durum bize Rusya ve Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Avrupa Birliği karşıtı cephenin genişleyeceğini ihtar etmekte…
Yunanistan'da geçen Pazar yapılan seçimleri kazanan Syriza, birçok sol hareketin birleşmesinden meydana gelen bir koalisyon partisi olarak biliniyor. Syriza'nın içinde sosyal demokratlardan komünistlere kadar birçok düşünce akımı bir arada bulunuyor.