Biden yönetimi, Mısır'a 691 milyon dolar değerinde askeri teçhizat satışına onay verdi. Satışın tamamlanması durumunda 5 bin 70 TOW 2A füzesi, askeri araçlar ve ekipmanlar Mısır'a sevk edilecek.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan bir bildiriye göre, Mısır'a satılacak olan ekipmanlar, "terörle mücadele" ve sınır güvenliği operasyonlarında kullanılacak. Öte yandan bildiride, satışın Orta Doğu'da ABD'nin önemli bir müttefiki olarak görülen Mısır'ın güvenliğini artıracağı ve Washington yönetiminin dış politikasını destekleyeceği ifadeleri yer aldı.

ABD Kongresinin 30 iş günü içerisinde bakanlığın kararına itiraz etmemesi halinde, Washington, satışın yapılmasına onay verilen Mısır ile satış paketinin içeriği için görüşmelere başlayacak.

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 genel bütçe önerisinde, insan hakları endişeleri nedeniyle Mısır'a askeri yardımın planlanması kesiliyordu. Ancak Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, silah satışları konusunda ABD için "maksimum esneklik" sağlanması kararı almıştı.

Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında, Kremlin'e uygulanan yaptırımlar, ABD'nin bölge ülkelerinin Kremlin yönetiminin etki alanından uzaklaştırmasına dair umutlarını artırdı.

Kaynak: Mepa News