Rusya-Ukrayna savaşının 3. gününde dakika dakika yaşananlar:

22:15 Belarus ordusunun birkaç gün içerisinde Ukrayna'ya konuşlandırılacağı iddia ediliyor

22:05 Ukrayna lideri Zelenskiy: Rusya'nın BMGK'daki oy hakkı alınmalı

21:52 Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı: Yakıt taşıyan bir Rus trenini Bayraktar TB2 ile imha ettik

21:15 ABD Başkanı Biden “Ukrayna konusunda Rusya'ya karşı geniş çaplı yaptırımlar dışındaki alternatif Üçüncü Dünya Savaşı başlatmaktır” dedi.

21:00 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Aliyev, Rusya ile müzakerelerin başlaması için yardımcı olacaklarını söyledi." açıklamasında bulundu.

20:40 Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hollanda'nın Ukranya'ya 400 adet güdümlü roket göndermesine izin verdi.

19:13 Kiev’de şiddetli patlamalar duyulduğu aktarılıyor.

19:00 Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye’nin insani yardıma devam edeceği ifade edildi.

18:15 RIA haber ajansına göre; Rus Savunma Bakanlığı cuma günü verilen aranın ardından, Ukrayna'daki tüm Rus birliklerine tüm yönlerden taarruza devam etmeleri yolunda emir verildiğini duyurdu.

17:25 Slovakya Hükümeti, Ukrayna’dan gelen çok sayıda kişi nedeniyle Olağanüstü Hal ilan etti.

17:00 Rusya hava sahasını Polonya, Çekya ve Bulgaristan uçaklarına kısmen kapattığını duyurdu.

16:46 Ukrayna'dan müzakere açıklaması: Ültimatomlar olmadan ateşkes müzakerelerine hazırız

16:44 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanlığını Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine 350 milyon dolarlık askeri yardım yapma konusunda yetkilendirdiğini açıkladı.

16:37 Avrupa Yayın Birliği (EBU) başlıca Rus haber kuruluşlarının üyeliklerini askıya aldı.

16:31 Ukrayna Sınır Güvenlik Birimi: Rusya Karadeniz'in kuzeybatı kısmını navigasyona kapattı.

16:00: Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Putin Rus ordusuna 'dur' emri verdi ancak Ukrayna görüşmeyi reddedince ordu ilerleyişine devam etti" açıklamasında bulundu.

15:45 Ukrayna: Rus güçleri taktik değiştiriyor... Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Rus Silahlı Kuvvetlerinin, uzun askeri araç ve teçhizatlarla hızlı bir şekilde saldırıya geçme konusundaki başarısız girişimleri sonucunda taktik değişikliğine giderek sabotajcıları ve paraşütçüleri kullanmaya başladığını belirtti.

15:44 Kremlin: Putin'den orduya 2. saldırı emri... Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin Rus ordusuna 'dur' emri verdi ancak Ukrayna müzakereyi reddedince ordu ilerleyişine devam etti.

15:37 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; görüşmede Ukrayna'daki son durum ele alındı. Bakan Çavuşoğlu, askeri gerginliğin daha da tırmanmasının kimseye faydası olmadığını vurgularken, askeri operasyonların durdurulması çağrısında bulundu. Çavuşoğlu ayrıca arzu edilmesi halinde, Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasında gerçekleştirilebilecek müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını yineledi.

15:32 ABD'nin Minsk Büyükelçiliği: Vatandaşlarımıza Belarus'tan derhal ayrılmalarını ve Belarus'a seyahat etmemelerini tavsiye ediyoruz.

15:16 Rusya Polonya, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti'nden havayolu firmalarına hava sahasını kapattı

14:45 Kiev Belediye Başkanı: Bugünden itibaren 17.00 - 08.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu saatlerde dışarıda olanlar düşman unsuru sayılacak. Uygulama 28 Şubat'a kadar sürecek.

14:18 Amerikan NBC News televizyonu, Kazakistan'ın Rusya'dan gelen, Kazak birliklerinin Ukrayna'daki taarruza katılma talebini reddettiğini öne sürdü.

14:09 İngiltere Savunma Bakanlığı Rusya'nın kayıplarının açıklanandan çok daha fazla olduğunu duyurdu. Açıklamada, "Rus kayıplarının ağır ve Kremlin tarafından tahmin edilenden veya kabul edilenden daha büyük olması muhtemel" ifadeleri kullanıldı.

14:00 Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rusya'nın Avrupa Konseyi üyeliğinin askıya alınmasının ardından "Diplomatik ilişkilerin sürdürülmesine özel bir ihtiyaç olmadığını" belirterek, "Birbirimize dürbün ve silah görüşleriyle bakabiliriz. Batı, Rus varlıklarını dondurma tehdidiyle ilerlerse, ülkedeki Batı varlıklarının dondurulma olasılığı doğar" dedi.

13:45 Fransa donanması, Rusya'ya ait gemiyi durdurdu. Geminin içinde yüzlerce otomobil bulunuyor.

13: 40 Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Fransa'nın Ukrayna'ya silah sağlamaya hazır olduğunu açıkladı. Kuleba ayrıca, Fransa'nın Rusya'nın SWIFT'ten kesilmesini desteklediğini ifade etti.

13:18 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Düşman saldırılarına direndik ve başarıyla püskürttük. Çatışmalar devam ediyor. Kiev'in etrafındaki şehirlerimiz ordumuz tarafından kontrol ediliyor. Düşmanın planlarını bozduk.

13:17 100 bin Ukraynalının Polonya sınırını geçtiği açıklandı

13:15 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve İtalya Başbakanı Mario Draghi ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı.

13:10 Ukrayna'dan Kızıl Haç'a çağrı: Binlerce Rus askeri cesedi var. Bunları Rusya'ya götürün.

13:05 Kiev'de siren sesleri duyuluyor.

12:30 Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovy, kente Rus askerlerinin paraşütlerle indiğini, saldırıyı Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin püskürttüğünü duyurdu.

12:25 Rus medya izleme kuruluşu Roskomnadzor'un gazete ve televizyonlara yolladığı uyarı mektubunda saldırı, işgal ya da savaş ilanı gibi kelimelerin kullanılmaması istendi. Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna şehirlerine saldırı olmadığı iddia ederek sivil kayıp yaşanmaması için tüm önlemlerin alındığını açıkladı.

12:05 Ukrayna'dan tahliye edilen Türkler, Hamzabey Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yapıyor.

12:00 Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev: Harekat, Putin'in belirttiği tüm sonuçlar elde edilinceye dek sürecek

11:45 Ukrayna'nın Moskova Büyükelçiliği Letonya'ya taşınıyor. Açıklama Letonya Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

11:38: Ukrayna'nın en güvenli kenti kabul edilen Lviv’de hareketlilik artıyor. Kiev’de yükselen siren sesleri, Rus askerlerinin Kiev’e yaklaşmasının ardından benzer durumun kentlerinde de yaşanmasından endişe eden Lviv halkı, kentten ayrılmak üzere tren istasyonlarına akın etti. Lviv’e eğitim için gelen Afrika kökenli öğrenciler de Lviv Tren İstasyonundan tahliye edildi.

11:37: ABD merkezli bir sivil toplum kuruluşu, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki aşırı sağcı milislerin Rusya'ya karşı savaşmayı planladığını yazdı.

11:36: Reuters: Rusya'nın saldırılarında 3'ü çocuk 198 kişi öldü.

11:00 Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy: Uzun süredir devam eden tartışmayı kesin olarak kapatmak ve Ukrayna'nın AB üyeliğine karar vermek için çok önemli bir an.

10:45 Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Rusya'nın füzeyle vurduğu çok katlı binanın fotoğrafını Twitter hesabından paylaşıp şu mesajı paylaştı: Güzel, huzurlu şehrimiz Kiev'de bir bina Rus kara kuvvetleri ve füzelerinin saldırısına uğradı. Tüm dünyadan Rusya Federasyonu'nun tamamen izole edilmesini talep ediyorum. Büyükelçileri sınır dışı edin, petrol ambargosu uygulayın ve Rus ekonomisini yok edin. Rusya Federasyonu'nun Savaş suçlularını durdurun!

10:20 Ukrayna Acil Durumlar yetkililerinin açıklamasına göre Kiev'de çok katlı bir apartman Rus birlikleri tarafından vuruldu. AFP'ye göre binada tahliye çalışmaları devam ederken can kaybının henüz açıklanmadığı, görevlilerin hayatını kaybetmiş olabilecek kişileri tespit etmeye çalıştıkları bildirildi.

10:30 Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Dünya Ukrayna'da 'uzun' bir savaşa hazır olmalı.

10:13 Kiev Belediyesi: Sivillerin yaşadığı bina füzeyle vuruldu. Kiev Belediye Başkanı'nın açıklamasında 35 kişinin yaralandığı, 2'sinin çocuk olduğu ifade edildi.

10.10: Bulgaristan, tüm Rus uçaklarına hava sahasını kapattığını açıkladı. İngiltere de, Rus özel jetlerinin hava sahasını kullanmasına yasak getirdi.

10.02: Ukrayna İçişleri Bakanlığı: Ukrayna ordusunun Rus güçleriyle çatışması sonrasında ülke genelinde 3 bin Rus askerinin öldürüldüğü, 14 savaş uçağının düşürüldüğünü, 102 Rus tankı ve 536 zırhlı askeri aracı imha ettiklerini belirtildi.

Bakanlık ayrıca Rus ordusunun Karadeniz ve Tuna Nehri kıyıları boyunca insansız hava araçlarıyla keşif yaptığını açıkladı.

09:48: Rus askerlerinin attığı bombalar Kiev'de bir apartman dairesine çarptı.

09.27: Ukrayna ordusu, 14 Rus uçağı, 8 helikopter, 102 tank, 536 zırhlı araç, 15 topçu sistemini imha ettiğini ve 3 bin 500 askeri öldürdüğünü iddia ediyor.

09:15: Rus ordusu Kiev'e ilerlemeye devam ediyor. Kiev'in dışındaki hidroelektrik santralinin Rusların kontrolüne geçtiği bildirildi. Santral şehrin hemen dışında yer alıyor.

09.13: Ukrayna Devlet Başkanı geceyi sağ salim geçirdiği açıkladığı bir video paylaştı: “Buradayım, gerçekliğimizi, ülkemizi, Ukrayna’mızı, çocuklarımızı savunacağız."

09.00: Japan Times, Japonlara ait bir kargo gemisinin Ukrayna açıklarında bir 'füze' tarafından vurulduğunu bildirdi.

08.49: Ukrayna Büyükelçiliği vurdukları Rus hedeflerini açıkladı.

"Saat 00:00’dan itibaren Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri'nin S-300 uçaksavar füze sistemi tarafından Ortak Kuvvetler operasyonu alanında bir helikopter ve Rus işgal kuvvetlerine ait Su- 25 saldırı uçağı şeklinde iki düşman hedefi vuruldu. Ayrıca, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri'nin Su-27 avcı uçağı, Rus işgal kuvvetlerinin askeri nakliye uçağı IL-76 MD'ye başarıyla saldırdı ve düşmanı yok etti.''

08.44: Ukrayna İçişleri Bakanlığı başkent Kiev'deki sivilleri sokaklarda çatışmalar yaşandığı konusunda uyardı: "Şehrimizin sokaklarında aktif çatışmalar yaşanıyor. Lütfen sakin olun ve mümkün olduğunca dikkatli olun! Sığınaktaysanız hemen terk etmeyin. Evdeyseniz yakına gitmeyin. Pencerelere, balkonlara gitmeyin. İçeride, örneğin banyoda saklanın ve mermi parçalarından yaralanmayı önleyecek bir şeyle kendinizi örtün. "Hava Alarmı" sinyali duyarsanız hemen en yakına sığınağa gidin.”

08.33: Japonya, Ukrayna savaşındaki rolü nedeniyle Belarus'a yaptırım uygulamayı düşünüyor.

08.22: Joe Biden, Dışişleri Bakanlığı'na Ukrayna için 350 milyon dolarlık (5 milyar 454 milyon Türk lirası) güvenlik yardımı talimatı verdi. ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e Ukrayna'nın güvenlik ve savunmasına acil destek için 350 milyon dolara kadar serbest bırakılması talimatını verdi.

08:00: ABD’nin Ukrayna Büyükelçiliği, ülkedeki ABD’lilere en yakın sığınakları bulmaları yönünde uyardı.

07.53: ABD’nin Kiev’i terk etmesi için teklifte bulunduğu Ukrayna Lideri Zelensky: “Mücadele burada. Mühimmata ihtiyacım var, araca değil"

07.32: Rus milletvekili Mihail Matveyev, Ukrayna'ya yönelik saldırıya son verilmesini istedi: "Biz Kiev'in bombalanmasına değil, Rusya'nın Donbass'a kalkan olması için oy verdik"

07.05: Rus ordusunun Kiev’e saldırısı askerlerimiz tarafından püskürtüldü.

07:00: Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Sözcüsü Sergey Nikiforov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Minsk’te müzakereler yapılması önerisini kabul ettiğini duyurdu.

06:30: Zelenskiy: "Ukrayna’ya yeni yardımlar konusunda dünya liderleriyle anlaştım"

06:15: Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus hava indirme birliklerini taşıyan bir uçağın vurulduğunu duyurdu.

06:00: Ukrayna’daki ABD büyükelçiliği, ülkedeki ABD vatandaşlarının en yakın sığınakları bulmaları konusunda uyarıda bulundu.

05:58: Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya’nın Avrupa Konseyi’nden çıkarılmasına ilişkin, "Batı ile ilişkilerde dönüşü olmayan noktaya yakınız" dedi.

05:55: Birleşmiş Mİlletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısında, Ukrayna Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sergei Kislitsa ile Rus meslektaşı Vassily Nebizia arasında sert tartışmalar yaşandı.

04.08: Ukrayna Kara Kuvvetleri basın servisi, Zafer Caddesi civarındaki askeri birliğe yapılan saldırının geri püskürtüldüğü ve durumun sakin olduğunu açıkladı.

04:00: Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor’s (SP), Rusya'nın döviz cinsinden kredi notunu "BBB-"den "BB "ya ve yerel para cinsinden kredi notunu da "BBB"den "BBB-"ye düşürdü.

03:50: Beyaz Saray Sözcüsü Psaki: "Rusya ile sonsuza kadar diplomasiyi ortadan kaldırmadık"

03.48: Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya: Elbette işgal konusunda ABD ile yarışmak bizim için zor. ABD tarihinde yapılan işgalleri burada tek tek sıralamaktan kaçınacağım. Ancak sizin de bize işgaller hakkında ahlak dersi vermekten kaçınmanız gerekiyor

03.35: Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sergi Nikiforov, Rusya ile ateşkesi ve barışı görüşmeye hazır olduklarını söyledi. Nikiforov, "Müzakere etmeyi reddetmedik" açıklaması yaptı.

03.12: IMF: Ukrayna acil finansman talebinde bulundu.

03.12: Ukrayna BM Daimi Temsilcisi Sergey Kislitsa: Çernobil’de Gama radyasyonunda kontrolün kaybedildiğine dair bilgiler var. Sonuç olarak şu an radyoaktif tozdan dolayı bulaşma var.

03:00: ABD Hazine Bakanlığından Putin ve Lavrov'a yaptırım

02.57: Kiev'in 20 kilometre güneybatısında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

02.41: Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus hava indirme birliklerini taşıyan bir uçağın vurulduğunu duyurdu.

02.20: BM Güvenlik Konseyi'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle kınayan kararını Rusya ‘VETO’ etti.

02:00: Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait Su-27 tipi savaş uçağının Rusya’ya ait IL-76 tipi askeri nakliye uçağını düşürdüğünü duyurdu.

01.51: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle kınayan kararını Rusya ‘veto’ etti.

01.10: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus işgaline ilişkin yaptığı yeni açıklamada, "Bugün zor bir gündü fakat gece çok daha zor olacak. Gece saldıracaklar." dedi.

00.30: Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, Rusya'nın 'müzakere istemiyorlar' iddialarını yalanladı: Rusya ile her zaman görüşüyoruz. Kiev ve Moskova şu anda müzakerelerin yeri ve zamanını tartışıyor.