Finlandiya Avrupa İşleri Bakanı Tytti Tuppurainen, Türkiye ile ortak bir zemin bulabileceklerine inandıklarını ve kesinlikle istişarelere hazır olduklarını söyledi.

Finlandiya Avrupa İşleri Bakanı Tytti Tuppurainen, Tuppurainen, ülkesinin NATO üyelik başvurusuna dair France24 Televizyonu'na konuştu.

Tuppurainen, ülkelerini Batı'nın bir parçası olarak gördüklerini belirterek, "Ukrayna savaşı güvenlik anlayışımızı büyük ölçüde değiştirdi. Anketler NATO'ya katılmamızı gösteriyordu. 188 lehte ve 8 aleyhte oyla parlamentomuzdan da çok güçlü bir yetki aldık. Yani mesaj açık, Finlandiya NATO üyesi olmak istiyor. Bu bizim seçimimiz, ulusal kararımız ve Rusya'nın buna uyum sağlaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Tuppurainen, üyelikleri konusunda NATO içinde farklı fikirlerin bulunabileceğini, buna karşı gerçekçi ve alçakgönüllü olmaları gerektiğini aktardı.

Türkiye ve Finlandiya'nın özellikle “terörle mücadele” konusunda birçok ortak hedefi paylaştığına inandığını vurgulayan Tuppurainen, “terörle mücadele”nin her iki ülkenin de önceliği olduğunu kaydetti.